En alldeles vanlig dag

Nu ska jag vara hemma ett tag, ganska länge faktiskt. Förutom en eller annan kortare, eller längre, utflykt inom landet.

Dagen började en timme tidigare än jag tänkt mig eftersom jag blev väckt av ett alarm som finns i en app. Det väckte mig klockan 06, mitt vanliga var satt på 07.

Efter frukost och en del pyssel med lite av varje blev det dags att åka till min tandläkare för en undersökning. Jag skulle vara där klockan 11:00 men åkte lite tidigare för att hinna ett par ärenden på vägen.

På gården kunde jag konstatera att vi har ett vackert, blommande, träd. Ifall jag inte hinner till Kungsträdgården i år.

Det var trevligt att träffa L, även om tandläkarbesök väl inte precis kan räknas som en vanlig trevlighet. Vi tittade på mina röntgenbilder tillsammans och pratade om lite av varje, resor bland annat. Sedan tog han bort tandsten. Har säkert sagt det förut, men för den som inte vet så vägrar jag gå till tandhygienister. Jag har en del, troligen ärftliga, problem med inflammationer under tänderna. Det har inget alls att göra med att jag missköter mina tänder. För det gör jag verkligen inte. Men tandhygienister, i alla fall alla jag träffat, läxar upp och är allmänt otrevliga och oförskämda. Sådant vägrar jag att acceptera. Jag vill bli bemött som en vuxen, inte en förskoleunge. Därför får min tandläkare ta tandsten, visserligen dyrare, men betydligt trevligare. Några hål hade jag inte.

Efteråt hade jag tänkt dricka kaffe och äta något gott. Men mina 3 tillåtna timmar på parkeringen höll på att ta slut så jag bestämde mig för att istället äta lunch på IKEA.

Rödspättafilé, potatis, ärter och något slags sås i remouladsvängen. Extra sallad köper jag oftast till, det är inte mycket grönt man får. Kaffe och chokladmousse.

Efter maten åkte jag hem en snabbis, behövde hämta en sak. Sedan åkte jag till stugan. Det var precis fel tid och tog en smärre evighet. Jag tog vägen förbi Tyresö centrum och köpte en ny kattbur. Köpte också en sele till Orpheus.

Jag gick en sväng inne i centrumet. Passade på att dricka kaffe och äta en bakelse.

När jag väl kom fram till stugan kändes det för sent att ta tag i något större projekt. Tittade runt lite och gjorde upp planer för vad jag ska ta tag i först.

Nu börjar mina lökar ta sig upp, det har varit minusgrader till helt nyligen och inte förrän i tisdags eller onsdags slog man på sommarvattnet.

Det är bara bra om de tar god tid på sig, så hinner jag kanske till och med flytta ut. Eller det är väl att ta i. Räknar inte med att flytta ut tidigare i år än vad jag brukar, i början av juni. Men ska vara där så mycket jag hinner nästa vecka.

Det fanns en del blommor trots allt. Här är en tulpan, det fanns scilla och jag kunde se att det funnits påskliljor men att de redan blommat över.

Jag plockade med mig en del saker hem som jag ska rengöra. Sedan drack jag kaffe med A i 1:an. Det jag också hann med var att boka in mig för 2 veckor toalettstädning.

Det gick lätt att komma hem, inte alls några köer. När jag burit in det jag hade med mig ringde jag min son och bad honom hämta buren och sedan komma ner med Lucas. Jag kände mig ensam. Vill egentligen ha båda katterna hemma, men en katt är bättre än ingen katt.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på En alldeles vanlig dag

 1. Znogge skriver:

  Grattis till lyckat tandläkarbesök. Tyvärr drar jag mig för att gå trots att jag nog har två hål. Jag blev utskälld av en tandhygienist en gång och sedan dess har jag vägrat. Jag har inte lust att bli uppläxad heller utan förväntar mig att bli behandlad med respekt och den kund jag är. Så nej, tandhygienister vägras!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Det är märkligt det där med tandhygienister och deras brist på respekt. Jag känner hur många som helst som just kan berätta om hur de blir behandlade av sin tandhygienist på ett kränkande sätt. Borde väl gälla samma uppförandekoder för dem som för oss andra i vården. Suck!

   Kram

 2. Men fy att du blivit bemött så där av tandhygienister, själv märker jag aldrig sådant. Har visserligen gått privat i många år så kanske är därför? Eller så har jag bara haft tur kanske 😮

  • Kraka skriver:

   Du har nog haft tur.
   Jag går också privat, betalar en hel del för min tandvård, och då vill jag bli bemött med respekt.
   De flesta jag känner kan just berätta om hur de blivit utskällda av tandhygienister och jag kan inte låta bli att förundras över hur den ens har mage att behandla vuxna individer på det sättet. Dessutom tar de i så tandköttet blöder och eftersom jag har en bakterieflora, som jag inte kan påverka, så blir jag septisk med hög feber över 40 grader och får frossa efteråt. Måste behandlas med antibiotika. Händer aldrig när tandläkaren, som är väl insatt i min problematik, tar tandsten. Flera av de tandhygienister jag träffat har bara avfärdat mina problem som ”inbillning” och sjåpighet. Hur man nu kan inbilla sig och sjåpa till sig att bli högfebril.

 3. Mösstanten skriver:

  Tydligen har jag också haft tur med tandhygienisterna. Får väl vara glad över det. Tandvård kostar ju ändå, utan extra höga priser för att ta bort tandsten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *