Då klär jag av mig – Bloggutmaning i april 26

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i april med en fråga att besvara varje dag.

 

När plockar du fram vårkläderna?

Det enkla svaret på den frågan är kort och gott: Det gör jag inte.

Men det finns, som alltid, ett lite längre och utförligare svar.

Jag har egentligen inga speciella vårkläder. Jag plockar av mig vissa lager av vinterkläder. Men det finns naturligtvis en del kläder jag inte använder under vintern, vissa kjolar och klänningar främst, liksom det finns kläder jag inte använder på sommaren. Till det jag inte använder sommartid hör klänningar med vintriga mönster och mörka färger och vissa ytterplagg.

 • Överdragsbyxor. Slutade med dem när det var varmt nog att inte frysa utan dem. Faktiskt periodvis även under vintern.
 • Långkalsonger. Slutade med att ha dem under mina kläder utomhus andra dagen i Amsterdam. På jobbet har jag långisar under kläderna året om. Jag fryser annars så jag får muskelvärk.
 • Har inte haft jacka på mig sedan andra dagen i Amsterdam, inte när jag kom hem heller. Men igår saknade jag den på kvällen. Frös så jag skakade.
 • Jag kommer att putsa upp, och fylla på med tidningspapper, i mina kängor och ställa undan dem idag eller annan dag under helgen.

Mer omfattande än så är inte min garderobsförändring från vinter till sommar.

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i april 2019, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Då klär jag av mig – Bloggutmaning i april 26

 1. Znogge skriver:

  Ungefär som jag då. Kommer pö om pö liksom.

  Kram och ha en bra lördag!

 2. Mösstanten skriver:

  Vårkläder kommer efterhand enligt vädret hos mig. Sommarkläder också. Jag har allt i samma garderob och tar fram en lagom mängd plagg och hänger och lägger dem synligt. Jag har lite mer kläder än så men de får hänga på vänt tills jag har slitit upp några av dem jag använder. Funkar bra för mig att ha ett begränsat antal att välja mellan. Och bättre att spara de oanvända istället för att ge bort dem – så länge de är vettiga kläder som passar och som jag vill använda sen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *