Ingen katastrof, men fyllt av katters kattastrof – Bloggutmaning i april 28

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i april med en fråga att besvara varje dag.

 

Vardagslyx för mig.

Vardagslyx kan vara så mycket. Det kan vara de där små sakerna i vardagen som gör dagen till något extra, som en god middag och ett glas vin mitt i veckan. Eller ett långt, skönt skumbad. Men det jag uppskattar allra mest i livet är att jag har möjlighet att bo själv. Utan att dela mitt hem med någon annan vuxen. Bara katterna och jag.

Att bestämma själv över mitt liv är den största vardagslyx jag kan tänka mig. Att inte behöva tjafs och gräl om pengar, städning eller något annat. Att veta att om jag lämnar en uppslagen bok på bordet när jag går kommer den att ligga kvar i precis samma läge när jag kommer tillbaka. Att kunna ta en spontan kopp kaffe med en vän, utan att bli förhörd när jag kommer hem om var jag varit och med vem. Inte minst att jag slipper bråk om mina arbetstider. I mitt yrke ingår jobb på helger, storhelger och alla veckans sju dagar. Oavsett om det är julafton, sambons brors födelsedag eller något annat, mer eller mindre, livsviktigt.

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i april 2019, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Ingen katastrof, men fyllt av katters kattastrof – Bloggutmaning i april 28

  1. znogge skriver:

    Jag kan tänka mig att det är en härlig känsla att bara rå sig själv!

    Kram

  2. Mösstanten skriver:

    Du har ju alldeles rätt i att om det ständigt är tjafs om allt och om man ska bli förhörd om varenda timme iens liv – då är det mycket bättre att rå sig själv. Min vardagslyx är att jag har mycket mer tid för läsning nu.

  3. Så vackert beskrivet av vardagslyxen, kanske speciellt det där med boken. Det är såna där små ting i livet som är lyx och omvårdnad för själen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *