Igår så var det fredag, då försökte vi igen

Ingen missar väl referensen till Nationalteaterns gamla låt Livet är en fest. Den handlar om ett liv väldigt olikt mitt. Men det är en bra låt.

Jag har börjat gå upp tidigt på morgonen när jag är ledig. Visserligen resultterar det ofta i att jag behöver sova en eller annan timme på eftermiddagen, men jag hinner så mycket mer under dagen.

Igår var jag iväg och köpte en ny kattlåda. Katter är inte som vi människor och kan dela låda hur många som helst. Eller det kan de väl i och för sig, men det förutsätter att deras människotjänare är där och gör rent meddetsamma. Alltså fick det bli en ny.
Jag köpte den på Coop Forum i Bromma, efter att ha kollat i zooaffären först . Men där hade de bara sådana där skrymmande saker med huv. Jag ville ha en alldeles vanlig.

Jag passade på att äta lite lunch, en korv med bröd och en kopp kaffe. Det är absolut enda gången den kattlådan får dela matbord med mig. 🙂

Åkte sedan en sväng till IKEA för att göra mig av med en lampa. IKEA är det enda ställe jag känner till som har återvinningskärl för använda lampor och elprylar. Förutom återvinningsstationer förstås. Men det är lite mer ”jobb” att åka dit och skulle aldrig falla mig in för en lampa. Brukar dessutom vara kö.

När jag nu var på IKEA kunde jag ju inte bara gå min väg. Men ätit hade jag ju redan så då fick jag väl hitta på något annat. Bestämde mig för att titta på köksskåp.

Men jag kom aldrig till köksavdelningen. Snabbt hade jag famnen full och insåg att det var en god idé att gå och betala.

Vad jag köpte:

 • gröna kvistar, 3  stycken
 • en vas
 • blommor till vasen, totalt 5 kvistar.
 • påslakan, 2 förpackningar

Sedan skulle jag åka hem. Men på vägen kom jag på att jag skulle kolla på Jula om de hade fått hem den där stegen jag ville ha, en sådan jag fick låna förra året. Det hade de.

Även om stegen var i paket så blir den inte så jättemycket större. Den viks ihop i fyra delar. Tydligen ska den skruva ihop innan man använder den. Men det får F göra. Han är stark och jag har inte lust att ställa mig på en stege som hotar att falla ihop för att jag dragit till skruvarna för löst. 🙂

Men sedan åkte jag hem. Drack lite kaffe och arrangerade mina kvistar i två vaser. Det blev riktigt bra. De gröna kvistarna satte jag i den vasen där jag haft påskliljorna. De ligger nu och vilar tills nästa år. Blomkvistarna satte jag in den nya vasen.

Jag bäddade med mina nya lakan och en som verkligen tyckte om de nya, gula lakanen var Kingston. Det skulle senare visa sig att även Lucas var förtjust i dem. Men just när jag bäddade var han upptagen med att spana ut genom den övre springan i persiennen.

Jag saknade en bok, Att slå rot av Simone Weil. Visste att jag sett den nyligen och fick lägga en hel del tid på att leta. Men till sist hoppade den fram och ropade ”här är jag”.

Packade ihop och åkte till Kista för att träna. Lyssnade klart på en bok under tiden på löpbandet. Efteråt satt jag en stund i bastun.

När jag kom hem var det dags för middag. Hällde upp mat till pojkarna och värmde ärtsoppa och punsch. Det var himmelskt gott! Jag var hungrig och hade gärna ätit en portion till. Men någon måtta får det ju vara.

Pluggade en stund. Läste om själen och andens behov i Att slå rot. Simone Weil är spännande, ja mer än spännande. Synd att hon dog så ung. Hade varit roligt att se hur hon utvecklat sina tankar genom livet. Hon var bara 32 då hon dog. Av lunginflammation.

När jag suttit och läst en stund tog jag med boken och la mig och fortsatte läsa. Pojkarna låg i sängen och jag ville ha deras sällskap.

Efter någon halvtimme gav jag upp. Var trött och satte på en ljudbok och släckte lampan. Det dröjde inte länge innan jag sov.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Igår så var det fredag, då försökte vi igen

 1. Ingrid skriver:

  Katter är väldigt petiga med både det ena och det andra, men något de älskar är ren tvätt. Det finns nog inte enda katt som kan motstå en hög nytvättade kläder. Det säger en hel del om dem tycker jag.
  Det låter som om du hade en bra dag. Hoppas lördagen blir lika fin!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *