Fem en fredag v.19: Förflyttning

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. När flyttade du senast?
 2. På vilket sätt tar du dig helst från plats A till plats B?
 3. Vad flyttas ofta runt hemma hos dig?
 4. Är du en soffpotatis eller hurtbulle?
 5. När förflyttar sig dina tankar till dagdrömmarnas värld?

 

 1. Det beror på vad man menar med flytta. Jag flyttar mest hela tiden. I alla fall mer eller mindre.
  Tillbaka hit till min lägenhet flyttade jag 2001. Gången innan var 1981, jag köpte lägenheten på sommaren det året.
  I perioden mellan dessa båda år hann jag flytta ett antal gånger. Jag har också flyttat till en rad tillfälliga boendet under åren från 2001. För kortare eller längre perioder. Eftersom jag bor i min stuga under flera månader varje år sedan 2015 så flyttar jag dit och sedan hem igen.
  Att flytta är en väldig massa jobb. Även om man inte ska ha med sig allt sitt bohag. Kanske ännu mer då eftersom man måste tänka till vad man ska ha med sig under den period man ska bo tillfälligt. Det längsta tillfällighetsboendet var en 9 månader lång period som inneboende i Rannebergen, Angered.
  Just nu bor jag hemma där jag har min fasta plats, men håller som bäst på att planera för min sommarflytt.
 2. Det beror på vilket A och B det handlar om. Jag tycker om att gå. Men ofta tar jag T-bana, buss eller pendeltåg inom Stockholm. Ingen kan väl ha undgått hur jag avskyr SL-trafiken. Sämre fungerande kollektivtrafik får man leta efter med lupp. Jag blir så stressad av alla förseningar och all nonchalans man utsätt för som resenär och märker tydlig skillnad på hur mycket bättre jag mår när jag är ute i landet och jobbar. Det är sällsynt att kollektivtrafiken fungerar lika dåligt då.
  Jag kör gärna bil om det spar tid eller om jag ska frakta saker. Fjärrtåg är trevligt att åka och jag har inget emot att flyga.
 3. Hemma hos mig är det framförallt böcker, laptopen och kaffekoppen som flyttas runt.
 4. Jag är nog varken eller. Eller både ock.
  Sitter naturligtvis mycket när jag pluggar. Gör också en hel del sittande fritidsaktiviteter, till exempel ser film.
  Men jag går mycket, promenader. Vandrar. Har bland annat gått Inkaleden och vandrat i Nepal, Patagonien i Chile och Argentina och på Kamchatkahalvön.
 5. Introrverta personer har ett rikt inre liv och jag drömmer, funderar och planerar mest hela tiden. Om inget kräver min fulla uppmärksamhet förstås.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Fem en fredag v.19: Förflyttning

 1. Znogge skriver:

  Trevligt att få läsa lite mer om dig. Själv inser jag att jag flyttat extremt lite under mina dagar! Riktigt spännande vandringar du har gjort. Själv kan jag bara bidra med en kort bit av Skåneleden.

  Kram

 2. Pingback: Fem en fredag v. 20: Fritidsgöra - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *