Aldrig mer – Bloggutmaning i maj 15

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i maj med en fråga att besvara varje dag.

 

Över min döda kropp kommer det in en … i mitt hem?

Det finns en hel del saker jag inte vill ha i mitt hem. Av olika anledningar. Men en sak är jag helt övertygad om och det är att jag inte vill bo tillsammans med någon. Jag har provat flera gånger och inte alls känt mig nöjd. Har känt mig hemlös, inte bostadslös, men hemlös. Jag behöver ha en fristad där jag får leva mitt liv utan att vara rädd och orolig. Utan att anpassa mig till någon annans nycker och idéer.
Har sagt det förut, jag vill kunna gå iväg hemifrån och veta vad som möter mig när jag sätter nyckeln i låset. Veta att den uppslagna boken ligger där jag la den, veta att ingen kommer att kasta sig över mig med ilska och svartsjuka, inbillad sådan, och fråga var jag varit och med vem. Varför jag är en halvtimme sen från jobbet. Jag vill slippa den stressen i mitt liv. Därför säger jag: Över min döda kropp kommer det in en ny karl i mitt hem.

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i maj 2019, Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Aldrig mer – Bloggutmaning i maj 15

 1. Mösstanten skriver:

  Du har funnit ditt sätt att leva. Det vore bra om alla kunde inse att vi alla är olika och att det finns många sätt och att inget av dem behöver vara dåligt.

  • Kraka skriver:

   Ja, det vore bra om man fick leva sitt liv som man själv vill. Men säger man att man valt att bo ensam så är det många, alltför många, som tror att man ljuger.

 2. Ingrid skriver:

  Över min döda kropp är väl kanske att ta i, men några husdjur lär aldrig komma över min tröskel, annat än på ett eller annat kortvarigt besök. Alltför stora delar av mitt liv har styrts av hänsyn till kor och kalvar, höns och grisar, katter och hundar. Och inte har jag någon större längtan efter en karl heller. Det är ganska behagligt att göra som man vill, när man vill.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det finns många fördelar med att ha sitt eget hem. Mina kattpojkar skulle jag däremot inte vilja vara utan.

   Kram

 3. skogsnuvan skriver:

  Jag klarar mig bra utan karl för jag har min bror som kan hjälpa mig när man behöver ha mer än två händer, som att bära hammock och kapa ved. Däremot så har jag inga problem med min katt. han ställer inte till något och mina fåglar utanför behöver bara lite frö då och då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *