Ännu en lång dag

Alarmet väckte mig klockan 06:00. Var trött intill medvetslöshet och sno0zade flera gånger. Gick inte upp förrän 06:30.

Fixade kaffe och två knäckemackor med ost. Men först fick kattflocken mat. Det var egentligen bara Orvar som var intresserad av att äta frukost, de andra hade säkert ätit under natten. Det syntes i matskålarna att torrfodernivån minskat.

När jag druckit min första kopp tog jag äntligen tag i att beställa de där begravningsblommorna. Jag har förträngt det lite grann. Inte för att begravningen är jobbig, han som ska begravas hade fyllt 90 år och är make till en nära vän som gått bort för 15 år sedan. Jag kände naturligtvis honom också, men det var henne jag hade en nära kontakt med.
Det som gjort det hela jobbigt är att jag lovat beställa åt en annan person och att jag nu inte vet var hon bor. Men det löser sig kanske. Annars får jag stå för den kostnaden också och, som ni säkert vet, är begravningsblommor dyrt. Just nu har jag inte råd med en extra 5-hundring, men utslaget på en livstid så överlever jag nog det också… Det är bara det att hela situationen är så löjlig. Jag nämnde som hastigast lite av problematiken här.

Jag gjorde mig i ordning och åkte in till Fridhemsplan och gick därifrån till Sankt Eriksplan. Jag skulle träffa L som jag delade rum och kupé med på Stora tågresan 2017. Vi hade inte setts sedan resan och jag såg fram mot att träffa henne.

Hon hade sin fina hund Kappi med sig. Vi promenerade till ett café i närheten där man kunde sitta ut med hunden.

Vi hade en hel del att prata om, som resor vi gjort och hur livet ser ut just nu. När vi fikat färdigt tog vi en promenad utefter vattnet vid Karlberg.

Klockan var mycket när jag åkte hem. Vad jag nu skulle hem att göra. Jag var tvungen att åka nästan meddetsamma för att hinna iväg till stugan. Jag åt lite när jag kom fram och sedan bytte jag om och gick och städade toaletterna. Sedan ombyte igen och iväg till T-banan för att åka till Kista och kyrkofullmäktigesammanträdet.

Efter sammanträdet frågade P om vi skulle gå och ta en öl. Jag fick för mig att jag ville äta något. En alldeles onödig tanke. Visserligen gott, men jag blev proppmätt. Åt en Club sandwich och drack en IPA som hette St Peter´s.

Jag var nästan så mätt att jag inte orkade gå till T-banan. Men nu är jag hemma hos flocken och vi ska sova. Morgondagen blir minst lika lång och innehållsrik.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ännu en lång dag

 1. Znogge skriver:

  Det var en intensiv dag minst sagt! På Birthday .se brukar man hitta i princip alla numera. Begravningsblommor är dyrt så jag hoppas det löser sig även om det inte blir en katastrof.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Det ordnade sig. Vi hittade personen vi sökte, hon var på ett hem i kommunen. Vi fick gå runt och fråga efter henne, men det löste sig.
   Blompengarna fick jag swishade idag från den som sköter hennes ekonomi. så allt redde sig till sist.

   Kram

 2. Mösstanten skriver:

  Det var mycket på en dag, åka hit och dit, men det måste ha varit trevligt att träffa bekantingen från 2017. Hoppas att du får reda på var personen som du ska dela blomkostnaden med bor.

  • Kraka skriver:

   Ja, det var väldigt trevligt att ses. Vi ska ses igen i sommar pratade vi om.
   Jag har fått pengarna för blommorna, men allt var väldigt krångligt och mycket onödigt besvär som vi kunde klarat oss utan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *