Sommaren kan börja

Jobbade inatt, den sista natten i maj och nu är det precis en hel månad tills nästa arbetspass. Om det inte dyker upp något pass på postop. Men min primärplan är att verkligen vara ledig nu. Jag behöver det och dessutom finns det en hel del andra plikter och aktiviteter i juni.

Natten var okej, när det väl hade lugnat ner sig. För när vi kom var det ”hela havet stormar” och det fattades inte bara en stol. Jag utgår från att du som läser känner till leken Hela havet stormar, om inte kan du läsa wikipedias text om du klickar på länken. Jag tror säkert att du kan föreställa dig situationen med överbelagd avdelning och för lite personal. Men när morgonen kom var det mesta av ordningen återställd och det enda som irriterade mig var en alltför trött kollega som skulle ta över. Jag vill att man orkar fokusera när jag rapporterar.

Hur som helst så åkte jag hem, köpte lite bröd i den lokala ICA och gick hem och åt lite frukost. Sedan sov jag tills det var dags att gå upp. När alarmet väckte mig hade jag ingen lust att gå upp.

Drack kaffe, åt lite eftermiddagsfrukost och tog ett bad. Klädde mig och åkte till Kista. Först veckomässan och sedan kyrkorådets sista sammanträde för terminen. Det var en lång ärendelista och tog tid. De flesta affärerna var stängda när det var slut, man stänger klockan 21:00. Men livsmedelsaffärerna hade öppet och jag köpte en baguette med skagenröra. Sedan åkte jag hem.

Jag är trött, ska sova tidigt. Vad nu det kan innebära när klockan redan är en bit efter 22. Men jag behöver en stund för reflexion och lite tisdagsmys. För vem har bestämt att det bara får mysas på fredagar…

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Sommaren kan börja

 1. Ingrid skriver:

  Man får mysa precis vilken dag man vill och du har helt klart gjort dig förtjänt av lite tisdagsmys!
  Jag och maken drack bara vin på helgerna och ett år fick jag ett några flaskor i present av min syster och det vinet fick vi bara korka upp på vanliga vardagar.
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Oftast har jag svårt att lägga mig direkt när jag kommer hem från en kvällsaktivitet utan behöver reflektera ett tag. Tisdagsmys låter minst lika bra tycker jag. Så härligt med en längre ledighet nu!

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *