Tvål och vatten – Bloggutmaning i maj 27

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i maj med en fråga att besvara varje dag.

 

Jag tvättar händerna före maten, sant eller falskt?

Ja, jag är mycket förtjust i tvål och vatten. Tvättar mig en massa gånger under en dag. Både före, efter och under maten, om det behövs.
Ännu mer noga är jag med att tvätta händerna efter toalettbesök och direkt jag kommer hem tvättar jag händerna, liksom om jag gjort rent kattlådan eller varit ute med soporna. Det blir många gånger på en dag när man tänker efter.

Att använda handsprit hemma skulle däremot aldrig falla mig in. Det är ett typiskt bondfångeri att inbilla folk att man måste köpa dyra specialspritflaskor och använda i tid och otid.
Handsprit hör hemma i vården och används mellan patienterna istället för att tvätta sig. Dessutom har vi helt andra bakterier på sjukhus än hemma. Däremot kan det vara bra att ha våtservetter i handväskan ifall tvålen är slut på den offentliga toaletten och när man är ute och reser och inte kommer åt att tvätta sig. Tvål och vatten är det bästa. Och mekanisk rengöring, att gnugga i tumvecket och mellan fingrarna. Inte bara sticka dem under kranen som många gör.

 

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i maj 2019, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tvål och vatten – Bloggutmaning i maj 27

  1. skogsnuvan skriver:

    Äsch handsprit och tvätta sig hela tiden kan nog lätt bli en sjuka om man överdriver Nej tvål och vatten duger nog så bra. Till och med vatten bara om man är i närheten av sjön.

  2. Ingrid skriver:

    Tvål och vatten räcker nog mer än väl i vanliga fall, men jag har sett att vid ingången till restaurangen på Visby lasarett sitter det en automat med handsprit och då känner jag automatiskt att jag bör använda den för att vara hygienisk nog, även om jag varit och tvättat händerna alldeles innan besöket. Likadant är det vid salladsbaren på Konsum, fast där är det kanske mera befogat, efter att ha gått och hållit i kundvagnens handtag har man väl fått en massa basselusker på händerna.
    I vinterkräkningstider brukar jag se till att ha handskarna på mig tills jag handlat färdigt.
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *