Vila, röstning och tårta

Idag har jag unnat mig en större portion vila. Har i stort sett inte gjort många knop alls idag.

Vaknade vid 9-tiden och kunde konstatera att jag försovit mig ett par timmar. Inte för att jag nödvändigtvis behövde gå upp klockan 07, men alarmet var satt på det.

Åt frukost, drack kaffe och lyssnade på ljudbok. Fyllde i målarboksappen, något som blivit en riktig addiction för avkoppling. Det är en app där man färglägger med att klicka på bilder. Jag bara älskar den. Speciellt om jag ska lyssna på något så gör den att jag kan fokusera på det jag lyssnar på utan att fara iväg i tankarna.

Klädde mig och gick och röstade. Naturligtvis regnade det när jag skulle iväg. När jag kom ut var det uppehåll och jag gick för att köpa några saker till tårtan. På vägen hem kom en riktig störtskur och en blåst som skulle gjort vilken höststorm som helst avundsjuk.

När jag kom hem värmde jag en färdigportion med köttbullar som jag åt. Sedan la jag mig för att vila middag. Lyssnade på bok och slumrade lite av och till.

När jag vilat klart gjorde jag klart tårtan och gick sedan till min son för att vi tillsammans med två av hans vänner skulle fira handduksdagen. Den var egentligen igår, men då var min son inte hemma.

Orvar fick följa med och bekanta sig med Panter (stor svart katt) och Sylten (chihuahua, heter egentligen Sylvester). Det gick bra och de blev snabbt vänner).

Vi drack kaffe och åt tårta. Jag delade ut handdukar och fick också en.

Siffran 42 är svaret på frågan om livet, universum och allting. Handdukar har också en given roll när man firar internationella handduksdagen.


För den som inte är bekant med konceptet kan jag hänvisa till mitt inlägg 2014.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

3 svar på Vila, röstning och tårta

 1. Ingrid skriver:

  Så skönt med en slappardag, även om jag tycker att du hann med en hel del ändå.
  Den där handduksdagen har jag inte hört talas om förut. Många dagar finns det!!
  Tårtan ser ju riktigt fin ut och smakade säkert bra!
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Det finns onekligen många dagar att fira så jag får läsa ditt inlägg. En helt ny dag för mig i alla fall till namnet.

  Kram

 3. wiolettan skriver:

  Intressant att läsa om handduksdagen och Douglas Adams. Det var något som jag inte kände till, inte ens att det finns en handduksdag. Mycket som jag får lära mig här på bloggen.
  En slappardag behövs, vi behöver alla koppla av ibland, gå ner i varv och sedan ta nya tag.
  För mig som helst behöver endast ett åtagande per dag, så verkar din slappardag vara full av mycket som händer och ska ordnas med. Men, trevlig.
  Förstår att tårtan var god.
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *