Sjukt nice fest, typ

En trevlig tradition på Newmaninstitutet, högskolan där jag pluggar filosofi, är vårterminsavslutningen. Förra året missade jag den eftersom jag var på resa i Albanien just då. Men i år skulle inte ens vilda tigrar kunnat hålla mig därifrån.

Festen hålls utomhus på gården, om inte vädret är dåligt. I år ansågs vädret vara alltför kallt och vi fick istället hållas i den sal som kallas aulan.

Det började med välkomstdrink, jag valde vitt vin. Sedan sjöng en kör för oss, Uppsala kammarkör kan de ha hetat eller så var det Uppsala universitets kammarkör. Vackert sjöng de hursomhelst.

Sedan höll skolans rektor Philip Geister ett välkomsttal innan vi fick ta för oss av maten. Vi serverades en mexikansk buffé. Gott men starkt. Killen från cateringfirman rekommenderade öl till maten, men jag hade ju redan vin i mitt glas. Lite senare hämtade jag en Fanta, tyckte jag behövde något jag kunde dricka i större klunkar än alkoholhaltiga drycker.

Det bjöds på underhållning, en rolig sketch som bland annat gjorde narr av skolans rektor. På ett roligt sätt och jag såg att även han uppskattade skämten.
Därefter hölls lite mer seriösa tal och de som tagit sin examen den här terminen fick komma fram. Sina utbildningsbevis hade de redan fått, men de fick en vacker halsduk och en kasse som möjligen innehöll något vi andra inte fick se. Eller så var det bara en kasse. Det var två personer som tagit examen. Det är en liten skolan och lite flexibelt när man blir klar. Själv räknar jag med att bli klar tidigast till våren 2023, men troligen ett år senare.

Sedan var det dags för kaffe och det bjöds på en fantastisk chokladtårta.


Till kaffet bjöds det livemusik. Det var några lärare och vår IT-tekniker, tillika vaktmästare, som spelade ihop. Just för kvällen kallade de sitt band för ”Sjukt nice, typ”. De var sjukt bra och roliga. Varje låt presenterades med stor humor och gav upphov till många skratt.

Den som känner mig vet hur enormt förtjust jag är i saxofonmusik. Jag hade ingen aning om att Fredrik Heiding, en av skolans lärare, spelar sax.
Man inledde med Bouves psalm av Lars Hollmer och sedan fick vi höra ett varierat program. Tillsammans sjöng vi Auld lang syne och Den blomstertid nu kommer.

Här spelar Fredrik H temat ur RosaPantern.

Men även trevliga kvällar tar slut och det blev dags att återvända hem. Det blev en mindre trevlig upplevelse, SL lyckas ju aldrig få trafiken att fungera och klockan var efter halv ett innan jag var hemma. Trots att jag gav mig av hemåt vid halvtiotiden. Skulle med andra ord varit hemma allra senast elva. Det är tur att det bara är i sagorna som man kan förvandlas till en pumpa, speciellt som SL verkar vara något slags grönsak mer eller mindre hela tiden.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Sjukt nice fest, typ

 1. Mösstanten skriver:

  Vilken trevlig avslutning ni hade. Inte dumt alls! Synd att kommunikationerna är så dåliga. Min dotter bor i Stockholmsområdet men hon åker alltid tunnelbana och det verkar funka.

  • Kraka skriver:

   Ja, det var verkligen en trevlig fest.
   Pendeltågen är problematiska på ena eller andra sättet varje dag. Igår fungerade tågen, men istället var det T-banan som inte fungerade och det ena T-banetåget efter det andra ställdes in dit jag skulle. Jag blev tvungen att åka tillbaka med pendeltåget, gå ner till Kista och sedan ta T-banan därifrån efter midnatt. Jag strulade runt i trafiken 1½ timme helt i onödan. Så jobbigt och trist. SL-trafiken är ett av de största stressfaktorerna i mitt liv och jag blir helt utmattad av alla problem. Det har verkligen varit vilsamt att vara ute i landet och jobba ett tag och vila från Stockholms trafikkaos.

 2. Znogge skriver:

  Vilken trevlig avslutning och fest så jag förstår att du inte ville missa den. Den där tårtan säger jag bara… Kan tänka mig hur ljuvligt den smakade. Vår son spelade saxofon men så dog hans lärare och då rann det ut i sanden. I vår släkt fanns en känd saxofonist men han lever inte längre. Ett instrument i min smak också.

  Kram och ha en härlig dag!

  • Kraka skriver:

   Det känns verkligen som en stor förmån att få studera på jesuiternas högskola. Hela miljön är så positiv och man känner att man är sedd och räknas.

   Ja, tårtan hade absolut varit i din smak.

   Kram

 3. Ingrid skriver:

  Det låter verkligen som en trevlig fest!
  Men så trist då att hemfärden skulle bli så strulig. Sedan mitt senaste stockholmsbesök förstår jag lite av hur bristfälligt det fungerar. Vi blev sittande en hel timme i Ropsten, för det var en buss som helt enkelt inte kom.
  Hoppas du haft en fin Kristi Himmelsfärdsdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack Ingrid!
   Min dag har inte kommit igång riktigt ännu (trots att klockna redan är kvart över tre på eftermiddagen). Har blivit sittande med en spännande ljudbok och kaffe. Sedan ett bad. Nu mer kaffe.
   Min son lånade min bil några timmar och när han kom tillbaka pratade vi lite om att äta något tillsammans ikväll. Han var lite trött och ville fundera.
   Jag har i alla fall lagt in mina räkningar och flyttat över pengar till räkningskontot så nu får banken göra sitt jobb imorgon. Månaderna går så fort och trots att det är enkelt att fixa sina betalningar på nätet så drar jag mig för det. Av okänd anledning. Kanske beror det på den ångest jag hade en gång i tiden då lönen aldrig räckte till alla nödvändiga räkningar och jag var tvungen att välja vilka jag skulle betala. Så är det inte längre, i alla fall inte så länge jag orkar jobba, men mina svältår sitter som en stor ångestklump i hjärtat. Jag känner helt enkelt obehag inför räkningar, trots att pengarna i nuläget räcker.

   Ha en fortsatt bra dag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *