Röd torsdag

Kristi Himmelsfärdsdag, en helgdag mitt i veckan. Dagen är alltid en torsdag, men rörlig mellan 30 april och 3 juni. Traditionellt har man friluftsgudstjänster den här dagen och mer profant gökotta.

Jag valde bort den här dagen mer eller mindre helt. Det har varit runt 12 grader här hemma och lika svinkallt vid kolonin. Koloniföreningen hade gökotta klocka 7 i morse, men det är verkligen inget för mig att gå ut och frysa en tidig morgon. Visserligen har jag kläder för sådana aktiviteter, jag är ju vandrare, men att frysa upplever jag som extremt obehagligt.

Istället tog jag  det lugnt hela dagen. Satt med kaffe och en ljudbok. Pysslade lite i köket och så småningom gick jag ut med returmaterial till återvinningen. Höll på att frysa ihjäl.

Hade bestämt med min son att vi skulle äta middag och jag föreslog kinarestaurangen i Jakobsberg. Har varit där många gånger med min vän röntgenläkaren och vet att de har bra mat.

Jag åt fyra små rätter. F åt nudlar med kött. Efteråt åt vi glass med friterad banan.


När vi ätit klart och jag betalat åkte vi till stugan för att F skulle hjälpa mig flytta på ett antal tyngre grenar så jag kan klippa gräset nästa vecka. Om jag nu inte skulle hinna imorgon. Men då står i första hand tvättstugan på programmet.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Röd torsdag

 1. Mösstanten skriver:

  Flytta grenar kanske man blir varm av. Här var inte heller så vidare bra väder igår. Bättre idag.

  • Kraka skriver:

   Ja, det var tungt och han blev varm. Fick inte ha full värme på i bilen när vi åkte hem och eftersom han körde så fick han bestämma.
   Just nu ser det ut att bli sol, men det är kallt ute.

 2. Znogge skriver:

  Trevlig med middag på lokal. I dag regnar det fortfarande här men vi får väl se om den utlovade medelhavsvärmen kommer… Om inte så ska jag testa nya ogräsupptagaren 😀

  Kram och trevlig fredag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *