Fem en fredag v. 22: Upprepning

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad upprepar du flest gånger under veckan?
 2. Vilket album kan du lyssna på om och om igen?
 3. Vilken är en historia du berättat flera gånger?
 4. Vad är något du alltid beställer på en viss restaurang?
 5. På vilket sätt är idag som vilken dag som helst?

 

 1. Gör i ordning kaffe och dricker, köper kaffe och dricker, dricker kafffe.
 2. Blandar själv på Spotify, i mitt liv är albumens tid förbi.
 3. När jag halkade, bröt underbenet och fotleden och Försäkringskassan bemötte mig med ”Men det förstår du väl att du inte kan gå och bryta benet för att slippa arbeta”.
  Sedan var den saker utagerad för deras del. Jag kunde inte arbeta, fick inte en krona i sjukpenning och det ledde till att jag började jobba efter 6 veckor. I förlängningen har det inneburit att jag periodvis har rejäla smärtor i benet. Det är också en del i mitt beslut att gå i förtidspension. Jag levde med en ständig ångest för att bli sjuk och inte ha en krona att försörja mig med. Jag fick verkligen lära mig den hårda vägen att de så kallade trygghetssystemen, sjukförsäkringen, inte gäller mig. Trots att jag jobbat sedan jag var 19 år. Innan dess också förresten, men inte heltid.
 4. Svår fråga, jag tycker om att variera och prova nya maträtter. Men alla gånger jag varit på Pinchos har jag beställt baconinlindade dadlar och marängsviss.
 5. Vardagssysslor. Det är en vanlig, arbetsfri, dag. Så är det med mina dagar, antingen arbetar jag eller så är jag ledig. Det finns dagar som är speciella då jag ska göra något speciellt. Men just den här fredagen är en alldeles vanlig vardag.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

8 svar på Fem en fredag v. 22: Upprepning

 1. Helen skriver:

  Usch så trist att bli behandlad så av Försäkringskassan men det verkar bara hända fler och fler. Vad läkare säger eller tycker bryr de sig inte ens om.

 2. väldans, för mig räcker en liten kopp kaffe, får väldig abstinens med huvudverk och illamående – om jag skulle bli utan, vågar inte hälla i mig såna mängder. baconinlindade dadlar är mums! En så attityd borde man anmäla…

 3. Ingrid skriver:

  Jag hoppas ändå att handläggaren på Försäkringskassan inte uttryckte sig så burdust.
  Men man vet aldrig? Jag känner en bloggare som blev av med sin sjukersättning (för utmattningssyndrom), eftersom hon enligt dem inte alls skulle vara sjukskriven. De hade minsann upptäckt att hon orkade gå ut på stan och fotografera, för att sedan lägga ut bilderna i bloggen. Hennes läkare tyckte att det var en utmärkt terapi och ett sätt att komma igen, men vad hjälpte det vad han tyckte.
  Ibland undrar man verkligen!
  Kram, Ingrid

 4. Susjos skriver:

  Låter galet det som försäkringskassan sa!!!
  Hoppas du har en ledig skön helg!
  Jag laddar dock för natthelg.
  Ha det gott!

 5. Paula skriver:

  Ja FK kan hitta på det mesta. Jag har varit på två långa utredningar, en på sex veckor och en på tre veckor där mängder av sk. experter lämnat utlåtanden att jag inte är kapabel att ha ett arbete längre. Men det frestar på att bli ifrågasatt. Nu är jag snart ålderspensionär, skönt.
  Gillar varken dadlar eller maränger, hihi, tur vi är olika

 6. Paula skriver:

  hoppas min kommentar inte försvann

 7. Elisa skriver:

  Jag hoppas innerligt att jag inte behöver ha med FK att göra. Efter alla turer min mamma haft med dem och allt man får höra dagligen, känns det som, känner jag inte att det är en instans att frivilligt beblanda mig med.

  Har fortfarande inte varit på Pinchos, men både dadlar och marängsviss lät riktigt gott.

 8. Pingback: Fem en fredag v. 23: En vecka - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *