The show must go on

Vaknade relativt tidigt i morse med halsont, ont i öronen och tjocksnuva. En typisk bakteriell infektion. Men jag insåg snabbt att det bara var att gilla läget och fortsätta dagen som planerat.

Gick upp och gjorde kaffe. Det var flera timmar tills jag skulle tvätta och jag kunde ta det lugnt ett tag. Gjorde ett par knäckemackor och lyssnade på ljudbok, Tryggare kan ingen vara av Dag Öhrlund.

Planer för dagen:

  • Tvätta
  • Köpa en råtta (min touchpad har slutat fungera helt efter att glappat och krånglat ett längre tid. Nu har den slutat helt att fungera)

 

Efter frukost klädde jag mig och satte igång med att tvätta. Jag fick hjälp att trycka ner tvätten i tvättunnan.

Medan tvätten hade glada dagar i tvättmaskinskarusellen hade jag  det desto mer kärvt. Pengar jag skickat från bank A till bank B för att betala månadens räkningar med var försvunna. Fanns inte hos någon av bankerna. Givetvis skyllde de på varann och sa att det måste vara den andra banken som hade tekniska problem för hos dem var inga problem.
Till sist dök pengarna upp på rätt bank, men det tog tid och är oförklarligt i största allmänhet eftersom transaktioner sker per digital automatik numera och inte för hand som förr i tiden. Men just nu är jag bara tacksam att de dök upp. Annars hade jag inte haft råd med varken månadsavgiften på bostaden eller annat som skulle betalas. Det är förresten inte första gången pengar varit ”obefintliga” i åtskilliga timmar hos bank A. För jag tror faktiskt att det är hos dem felet är. Att jag inte betalar räkningar via dem är av en anledning så att säga… Tyvärr är jag insyltad i en massa affärer med dem och det är inte läge att göra sig av med dem i nuläget.

Medan tvätten torkade passade jag på att få i mig lite lunch, rostat bröd med marmelad och ost. En stor kopp kaffe också förstås.

När jag städat tvättstugan var jag trött, förkylningen tog ut sin rätt och jag la mig att vila. När jag vilat klart bestämde jag mig för att lämna en del trasiga elprylar på IKEA, de har en box för återvinning där.

Passade på att äta ett par korvar och dricka kaffe. Köpte några galgar också och en lampa, kom på att jag tänkt fel när jag köpte 2 förra gången. Behöver faktiskt 3 stycken till köksfönstret i stugan. Tror jag. Ska kolla så det inte är 4. Just nu är de nedsatta med 50 kronor. Gäller att passa på när det är extrapris.

Hade en idé om att köpa råttan hos Classe i Barkarby, men kom på att de ju inte har öppet till 21 som i Kista. Åkte hem och tog sedan T-banan till Kista.

Köpte mus, musmatta och batterier hos Kjell & Co. Det var betydligt billigare där än hos Classe. Jag behöver inget märkvärdigt.

Köpte en baguette med brie och salami hos ICA och nu har jag parkerat mig hemma med ett glas vin. Pojkarna har fått mat upplagt, både torrfoder och mjukmat. Fredagsmys!

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på The show must go on

  1. Ingrid skriver:

    Hoppas att förkylningen inte däckar dig totalt. Du får krya på dig!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *