Välkommen juni

Första juni. Nu börjar sommaren på riktigt. Ännu vet vi inte hur den blir. Kall? Varm? Lagom? Men det jag vet är att det ska bli en sommar med möjlighet till återhämtning, höstplanering, trädgårdsarbete, lite jobb med stugan, sortering, kommaikappmedstudierna, hinna läsa, i alla fall några, av böckerna på hög. Det ska också bli en del kortare resor inom landet, besök av vänner i stugan och massor av egentid med kattpojkarna.

Eftersom jag skulle ha helgsmålsbönen på kvällen kändes det ingen idé att åka till stugan. Även om jag skulle hunnit fram och tillbaka. Jag tog det lugnt helt enkelt. Ute var det fortfarande kallt. 14 grader är inte vad jag kallar sommarvärme.

Eftersom jag nu inte kommit iväg till stugan, hade tänkt flytta ut dit i helgen, så började jag den storstädning som jag egentligen hade tänkt ta tag i först efter att även katterna flyttat ut. Badrummet fick bli först och det blev en rejäl rengöring. Började egentligen redan igår med att rensa avloppet.

Jag blev tvungen att pausa städningen när det blev dags att gå ner till kyrkan. Sedan, efteråt, blev jag kvar i flera timmar med två av de andra och diskuterade framtiden och hur vi vill utveckla även pilgrimsvandringarna. Eller utveckla, ta tag i är nog mer riktigt. Just nu är det ingen verklig fart på dem alls

När jag väl kom hem var affärerna stängda och jag funderade först på att gå ner till Cirkel K för att köpa något slags middag. Men när jag väl hade gjort klart badrummet och ställt alla saker på sin plats var klockan väl mycket för middag, det fick helt enkelt bli två rostade med ost och en kopp kaffe. Imorgon får jag unna mig lite riktig mat, idag blev det samma till frukost, lunch och middag samt ett mellanmål med rabarberpaj eftersom en av våra regelbundna gudstjänstbesökare på helgsmålen hade med sig en hemgjord paj och vaniljsås. Så gott!

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Välkommen juni

  1. Znogge skriver:

    Junis början imponerar inte! Förra året badade vi på två olika stränder just denna dag vilket inte kommer att ske i dag. 15 grader nu och mer vill jag ha. Förhoppningsvis är alla som gnällde förra sommaren nöjda i alla fall 😉

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *