Ro, ro till fiskeskär – Bloggutmaning i juni 5

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i juni med en fråga att besvara varje dag.

 

Fiskelycka det har jag…

Jag har inte haft fiskelycka sedan jag var så där sexton, sjutton år. Då brukade min vän röntgenläkaren, hennes blivande man, jag och ytterligare en kompis åka ut till en liten ö i Mälaren. Vi tältade där på helgerna och brukade fiska med kastspö.
Vi fick i stort sett alltid abborre som vi grillade, eller stekte, på Trangiaköket.

Att jag inte haft fiskelycka sedan dess kan bero på att jag inte fiskat sedan dess. Eller att definitionen på fiskelycka är alltför snäv.

Jag blir lycklig när jag hittar en riktigt god fiskrätt på en restaurang, när jag hittar en fiskaffär som har sillbullar i sitt sortiment, när jag gjort en snabb tillagning av antingen fiskpinnar eller fiskbullar och får sitta ute med ett glas vin i min trädgård och äta.
Fish and chips på en trevlig engelsk pub gör mig också lycklig. Fiskelycka kan vara mer än att själv dra upp sin fisk. Att ”få mina fiskar varma” gör mig däremot inte lycklig!

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i juni 2019, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ro, ro till fiskeskär – Bloggutmaning i juni 5

 1. Ingrid skriver:

  Min i stort sett enda fiskelycka upplevde jag när jag jobbade på Karlsö sommaren 1959. Då pilkade vi palltorsk som sedan tillagades och serverades i restaurangen dagen efter. De var så vackra med nästan svart, sidenglänsande skinn och goda var de också.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Min fiskelycka har inte heller varit stor för jag har aldrig fått napp. Dock var det ändå en lycka att få cykla iväg med pappa och fiska. En riktigt god fiskrätt kan verkligen vara lycka det med 😀

  Kram och ha en bra onsdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *