Flytten

Idag flyttade vi till landet. Vi kom iväg vid 14-tiden, då var det riktigt varmt. Plågsamt varmt.

Jag och min son lastade in det som skulle med till stugan i våra bilar. Jag kunde inte få plats med allt eftersom det stora paketet skulle med. Pojkarnas burar skulle vara i baksätet, förankrade i säkerhetsbältet.

Oändligt sakta gick bilkön och pojkarna blev lite oroliga i värmen. Men till sist kom vi fram. Då var det sol och hur varmt som helst. Inomhus var det mer än 30 grader. Jag satte genast på fläkten. Den sänker inte värmen, men det känns svalare.

Bara maten är med så är pojkarna glada.

När vi burit in det som var med hällde jag upp vatten och la jag upp mat till pojkarna. Att ta ut dem var inte att tänka på, det var betydligt svalare i stugan än ute. Min son ville inte heller vara ute. Inte inne heller förresten.

Vi bestämde oss för att åka och köpa det där ”vattningshanddtaget” jag bestämt mig för att skaffa mig. Allra först köpte vi något att dricka och sedan gick vi en sväng på Bauhaus. Sprinklerpistol verkar de heta. Hittade i alla fall precis det jag vill ha, 149 kronor kostade den.

Jag hade ju tänkt bjuda min son på middag, men att laga mat i stugan var helt otänkbart. Vi åkte till grillrestaurangen, en Daisy´s, i Skarpnäck. Jag åt bara en 90-grammare och drack en kopp kaffe. Min son vill däremot ha ett meal och sedan delade vi på den pommes som ingick där.

När vi ätit skjutsade F hem mig till stugan och åkte sedan hem. Jag gick in och la mig på sängen framför fläkten. Slumrade lite av och till. Pojkarna låg på golvet, tror de hittat lite svalare ställen där.

På kvällen gick vi ut. Orvar var väldigt skeptisk till att följa med, men till sist lyckades jag locka ut honom. Sedan var han hur nöjd som helst. Spanade på fåglar, insekter och grannar.

Alla pojkarna hittade något att titta på. Det var skönt ute, men när solen gick ner blev det både kyligt och myggen började bitas. Då släppte jag in pojkarna, la upp mat och gick sedan ut och vattnade mina plantor jag planterade igår. Vattnade också krusbärsbusken och hallonbuskarna. Gav gräsmattan lite vatten också, men det tror jag inte var till någon större nytta. Det är redan så otroligt torrt.

När jag kom in gjorde jag en kopp kaffe och tinade en kanelbulle. Satt vid bordet vid vardagsrumsfönstret medan jag drack kaffe.

Eftersom det är Orvars första natt här i stugan räknade jag fönstren åt honom. Jag räknade dem noga, trots att jag visste i förväg att det är fjorton rutor.

När Orvar kommit över den första tveksamheten till att gå ut så verkade han trivas riktigt bra. De andra pojkarna har varit här förut och vet vad det innebär. De lät sig kopplas upp utan problem. Det var inga problem att ta på Orvar selen, det var att få honom att gå ut genom dörren som var svårt.

Det är skönt att vi äntligen har flyttat ut. Förra året flyttade vi ut den 4 juni. Det var lika varmt då om jag minns rätt. Sedan blev det ett kortare bakslag och efter det kom den långa, varma sommaren.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Flytten

 1. Znogge skriver:

  Så skönt att vara på plats även om flytten blev både varm och klibbig. Gårdagens och nattens regn gjorde att vi har 15 grader nu…

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Så skönt att ni kommit på plats nu. Det är mycket som ska till när man byter bostad och med tre katter måste det ju bli lite extra pyssel.
  Hoppas att ni får en riktigt skön sommar i stugan!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *