Kylig vardagshelg och fjorton rutor

Medan alla pratade om den fantasiska långhelgen och klämdagen var det dags att börja ett nytt fyranattspass igen. Jag hade visserligen blivit oplanerat ledig på Kristihimmelfärdsdagen, alltså natten mellan torsdag och fredag, men istället skulle jag jobba natten mellan måndag och tisdag. det var bemanningsassistenten som frågade mig och jag hade inget planerat som omöjliggjorde ett byte. Dessutom var det skönt med en extra natt just då. Men det innebär att jag bara får två lediga nätter innan nästa arbetsschok.

Jag hade ju åkt hem på torsdagskvällen från stugan och var hemma hela fredagen. Jag ägnade dagen åt en massa vardagslivsadministration. Ni vet papper som ska tas omhand, städning och liknande. Jag åkte iväg till Coop Forum och handlade och passade på att ta en fredagsfika. På kvällen åkte jag en sväng till stugan innan jag skulle till jobbet.

20150515_164440

 

Lite lyxfika innan helgens jobbande

 

 

 

Det blev en jobbig natt, men inte alls i jämförelse med den kommande. Över huvudtaget blev helgen jobbig arbetsmässigt. På dagarna sov jag i stugan och det var kallt både ute och inne. Regnade gjorde det också.

20150517_185255

 

 

Gula blommor i regnet

 

 

Redan vid fyratiden på natten började jag planera för måndagsmorgonens ätprojekt, kaffe och kanelbulle. På vardagarna är kiosken öppen och då är det svårt att motstå de goda dofterna från det nybakade.

20150518_081539

 

 

Mums!

 

 

När jag kom hem på måndagsmorgonen tog mitt tålamod med kylan slut, det var 8 grader inomhus, och jag bestämde mig för att dra på ett av elelementen. De behöver bytas ut eftersom de drar sjukt mycket ström och att värma upp med dem är dyrt. Men jag trodde ju att det kunde vänta ett tag och att det faktiskt skulle bli lite varmt ute och därmed också inomhus. Det är väl vår?

20150517_085609

Det är så grönt och fint nu

 

 

 

 

Jag stängde in mig i mitt lilla sovrum och när jag vaknade var det 23 grader. Men fortfarande ganska kallt i de andra rummen. Utomhus var det drygt 10 grader, men när jag åkte till jobbet igen hade temperaturen redan fallit till 7 grader.

Vad hade nu allt detta med de 14 rutorna att göra? Jo, enligt gammalt skrock ska man räkna alla fönsterutor när man sover i ett nytt hem för första gången. Med de två takfönstren och rutan i en av ytterdörrarna blev det 14 när jag räknade dem på lördagsmorgonen.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

8 svar på Kylig vardagshelg och fjorton rutor

 1. Ingrid skriver:

  8 grader inomhus, det går ju bara inte! Klart att du måste sätta på elementen även om de drar mycket ström.
  Jag hoppas att värmen kommer nu i veckan, för nu är jag verkligen trött på denna kyliga maj-månad.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det är verkligen jobbigt att de taldrig tycks bli varmt. Det var sol när jag kom hem idag, men när jag vaknade på eftermiddagen regnade det och jag bestämde mig för att åka hem. Får se hur det blir till helgen. Det var skönt att sova i stugan på dagarna mellan nattpassen, trots kylan. Lugnt och tyst.
   Kram

 2. Comsi Comsa skriver:

  Räknat fönsterrutor har jag aldrig gjort, men om så vore så vore det skönt om det inte fanns en massa smårutor i ett fönster…

  Kramen ♥

  • Kraka skriver:

   Jag har räknat fönster i alla mina bostäder, utom mitt föräldrahem eftersom jag bara var en baby när jag flyttade in där. Det är inte fönster med smårutor, men i min sons rum har fönstret fyra rutor bredvid varann. I köket finns ett fönster med tre rutor och ett med en ruta, Det är två rutor i vardagsrumsfönstret och i mitt rum är det två rutor, en liten ruta i min ytterdörr och två takfönster. En himla massa rutor…
   Kram

 3. Znogge skriver:

  Här har våren kommit av sig ordentligt men vi har i alla fall varmt inomhus. Frysa blir för jobbigt att göra…

  • Kraka skriver:

   Nu har jag åkt hem och här är visserligen varmare, men inte direkt varmt. Ska ta ett varmt bad sedan, men min son skulle komma ner om en stund så jag sitter och pratar med katterna medan jag väntar. Tråkigt med den kalla våren…

 4. Pingback: Fjorton rutor och en katt | Kraka

 5. Pingback: Flytten | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *