Skönt trött

Efter en lugn morgon gav jag mig av mot IKEA för att köpa golvlampan jag inte köpte igår, men det var så långa köer på vägen dit att jag gav upp, gjorde en u-sväng och åkte till Coop Forum i Vinsta istället. Där handlade jag lite matvaror och en gångskyffel, samt några andra nödvändiga saker. Jag hittade också tallrikar och muggar som jag köpte. Sedan gick färden till stugan.

När jag burit in det jag handlat och det jag haft med mig hemifrån bytte jag om och började arbeta. Jag började med ogräset utanför tomten. Varje kolonist är ansvarig för att det är snyggt och ogräsfritt i vägrenen utanför den egna tomten. Inget slarv tillåts eftersom det är föreningens ansikte utåt.

20150514_135220

 

Det var gott om både maskrosor och annat ogräs utanför häcken. Häcken är förresten för bred och måste halveras.
Det blev en ordentlig hög när jag var klar och krattat ihop allt.

 

 

 

 

När jag var klar med ogräset utanför tomten tog jag en kopp kaffe och fortsatte sedan med att klippa gräs. Sedan rensade jag en del, men det är mycket kvar att göra.
Det är ju meningen att jag ska hinna vila och ladda energi också så jag passade på att sitta vid mitt rengjorda bord. Det är visserligen inte färdigtvättat ännu, benen är kvar och bara två stolar är så pass så man kan sitta på dem.

 

20150514_134800

 

Visst har bordet blivit ganska fint?

 

 

 

Framåt sen eftermiddag kom min son och hans arbetsgivare med pallkragarna som jag ska odla i. Sedan hjälpte min son till med att gräva en stund. Vi åkte iväg och köpte några trädgårdssaker på Jula i Haninge innan de stängde och fortsatte sedan ett par timmar till med grävning och rensning. Till sist lagade jag till lite middag. Ja, jag behövde bara värma den för min alldeles utmärkta kock Findus hade redan lagat den. Men det var gott.

Nu sitter jag här igen i min säng och känner mig så där nöjd som man gör när man arbetat med kroppen. Jag har hunnit ta ett bad och druckit en stor kopp kaffe och snart återstår bara att vänta på John B Lund.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

14 svar på Skönt trött

 1. Ama de casa skriver:

  Jag gillade verkligen att påta i trädgården dom första 20 åren, men efter 25 år var det mer än nog. Dom förbaskade maskrosorna och kirskålen vann! 😉

 2. Znogge skriver:

  Vilken skillnad på bordet! Det är nästan glänsande vitt nu 🙂

 3. wiolettan skriver:

  Det var mycket arbete för dig, denna dag. Men, det är så´nt som måste göras kan jag förstå. Bra att det inte regnade.
  Maskrosor, det är så tröstlöst att försöka få bort dom, med rötterna.
  Fint att du fick hjälp av sonen.
  Jo, bordet är fint.
  Kram!

 4. Comsi Comsa skriver:

  Jag är imponerad över hur fint bordet blev, vad använde du för medel?
  Att påta i jorden, rensa ogräs är en trevlig syssla…

  Kramen ♥

 5. Happygoluckiest skriver:

  Det låter som en underbar dag tycker jag. Hårt kroppsarbete är perfekt mindfullness!

 6. Ama de casa skriver:

  sv: Jag håller med dig när det gäller det där med att folk glömmer bort att många jobbar på helger och helgdagar. När jag jobbade på Skansen var det varannan helg som gällde, oavsett om det var storhelg eller ej.

 7. Det är ett slit. Här är det ett jäkla oväder så idag händer inte mycket i vårr trädgårdsland.

  • Kraka skriver:

   Det har regnat hela helgen här också. Men jag har jobbat så jag hade ändå inte kunnat vara i trädgården.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *