Måndag, tisdag, onsdag och lite från helgen före

Tiden går så snabbt, alldeles för snabbt och det har hänt massor av saker hela tiden och  jag har varken hunnit blogga ordentligt eller läsa och kommentera hos andra bloggare som jag vill.

I torsdags, för nästan en vecka sedan, jobbade jag min första natt i den här anställningsperioden. Det kändes enormt skönt att vara hemma på moderskeppet igen och just nu känner jag hur enormt mycket jag vill vara hemma i Stockholm. Jag fick mängder med välkommentillbakakramar och blev nästan lite hög av känslan. Helgen, de fyra nätterna, gick snabbt trots att vi hade tunga patienter. Inte tunga i första hand viktmässigt, men vårdtunga.

På måndagsmorgonen vakade jag av och åkte hem för att sova. Men naturligtvis var det renoveringsoväsen på gång, det är det nästan hela tiden där jag bor. Just nu är det någon vattenskada som fixas till. Jag är inte förvånad för det byggs om i badrummen hela tiden och det är inte alla hantverkare som kan anses vara de skarpaste verktygen i lådan. Tyvärr får vi alla betala för skadorna som oskickliga renoveringar orsakar. Det är en av de stora posterna när månadsavgifterna höjs. Jag lyckades i alla fall få lite sömn genom att först stoppa in öronproppar och utanpå det ha lurar. Men jag ska försöka få råd att köpa ett par riktigt exklusiva hörselkåpor, de kostar viss några tusen men med tanke på att det renoveras minst 350 dagar av årets 365 så kan det vara värt det. Jag mår inte bra av att aldrig få lugn och ro i mitt hem.

På eftermiddagen åkte jag iväg till ett sammanträde i en stiftsstyrelse jag sitter i. Vi skulle skriva på årsredovisningen. Fick veta att det finns en del förslag som tjänstemannen fått av en ny jurist man kopplat in, men han hade inte satt sig in i det hela och kunde inte informera om vad det innebär. Ordföranden sa att han inte heller hade en aning om vad förslaget går ut på. Jag funderade, och funderar fortfarande, på om det verkligen är sant. Hur kan man som ordförande acceptera att inte få insyn? Nej, det köper jag inte. Vägrar tro att det är sant.

Efter mötet åke jag hem och parkerade bilen för att sedan åka till Kista och träffa min vän B. Vi hade bestämt att träffas på Lords. Det blev en trevlig kväll och vi diskuterade en hel del spännande saker.

På tisdagen var jag först ute i min stuga och började rengöra trädgårdsmöblerna. Det var fullt av maskrosor och jag insåg att det hade hög prio att få bort dem innan de gick i frö. Gissar att det är ett utmärkt sätt att bli osams med grannarna om man låter dem växa och frodas. Jag hann få ren ugnen också, men sedan var det dags att åka hem eftersom jag var bortbjuden på middag på kvällen.

20150512_115132

20150512_131828Smutsiga, men rejäla och funktionsdugliga. Mycket jobb att få dem rena, men man kan inte kasta saker bara för att det är jobbigt.

 

 

När jag kom hem blev det ganska stressigt. Dessutom visade det sig att jag fått lite fel information om hur jag skulle åka. Men jag kom i alla fall fram och kvällen blev trevlig med god mat och god efterrätt.

20150512_200535
Onsdagen hade jag planerat att göra en hel del saker. Men dels mådde jag inte bra, gör jag förresten fortfarande inte, dessutom satte de igång med det mycket ljudliga renoveringsarbetet. Jag blev tvungen att stoppa in öronpropparna, sätta lurar utanpå och därutöver dra på hög musik för att överhuvudtaget orka vara inomhus.

Till sist stod jag inte ut längre utan åkte till IKEA för att äta lunchmiddag. Jag tvingade mig själv att dricka ett stort glas vatten innan jag fick dricka av äpplemusten.

20150513_141633På väg ut satte jag mig på en bänk i entrén, jag var yr och behövde sitta ner. Jag hade sett en golvlampa som jag vill ha, men hade ingen vagn. Funderade på att fixa en vagn och gå tillbaka och hämta lampan. Men så blev det inte för plötsligt dök B upp, han hade varit och handlat diverse saker. Han skulle dessutom till Elgiganten för att köpa en micro som jag rekommenderat. Jag följde med dit och sedan fick jag visa min nya bil för honom.

Klockan var nu mycket och jag skyndade hem för att sedan åka in till Kungsholmen för en föreläsning. Det var Luis Conde-Costas som skulle prata om Ideologi, hegemoni och kapitalet. Det var bra, men inte alls lika lätt som förra veckan då Kent Werne berättade om hur Sverige ställde om från välfärdsland till ofärdsland. Han är ju journalist och pratade ungefär som han skriver medan Luis Conde-Costas är doktor i samhällsvetenskap och statskunskap. Det var så att säga en annan nivå och det vimlade av specialtermer och svåra ord.

Efter föreläsningen skyndade jag in på Coop och köpte lite bröd och pålägg. Sedan åkte jag hem och nu sitter jag här vid datorn och lyssnar på regnet utanför. Så typiskt att det ska regna när jag är ledig.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

7 svar på Måndag, tisdag, onsdag och lite från helgen före

 1. Znogge skriver:

  Det var verkligen en hel del det där. Irriterande med hantverkare som inte gör ett bra jobb. Just när det gäller våtrumsutrymmen är det extremt viktigt. Vattenskador blir tyvärr dyra och drar mycket med sig…

  Hoppas du får en bra torsdag 🙂

 2. Ditte skriver:

  Det låter som intensiva och varierande dagar där både kropp och själ får sitt.
  Men så illa med detta buller i huset.
  i vanliga fall brukar det finnas regler för när arbeten får pågå, men å andra sidan hjälper ju inte det om du jobbar natt och behöver sova en stund på dagen. Kanske kan ditt jobb ”sponsra” rejäla hörselkåpor så att du kan få din tystnad när du så väl behöver den.
  Båda föredragen lät spännande och jag får nog sätta fart på mig själv igen för att komma iväg på det jag är intresserad av. Jag var bätttre på det förra året….
  Önskar dig en trevlig helg och kanske kommer solen.

  • Kraka skriver:

   Det är verkligen bullrigt i vår förening. Förstår inte att inte styrelsen sätter gränser.
   Föredragen var spännande.
   Hoppas din helg var bra, min var väl så där…

 3. Veiken skriver:

  Om man har jobbat natt, så måste man kunna sova ut ordentligt! Renoveringar måste väl i alla fall ta slut, eller börjar man från ruta 1 igen efter ett tag??
  Hörselskydd borde betalas av hyresvärden tycker jag!

  • Kraka skriver:

   Ja, man börjar nog om igen för det pågår ständigt något. År efter år. Jag har kollat vad som gäller och man har inte rätt till lugn och ro om man jobbar natt, det är endast nattetid som det måste vara tyst i ett hus.

 4. Pingback: Skönt trött | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *