En dag i trädgården

Har varit ute i stort sett hela dagen. Var lite orolig att det skulle mulna på och bli regn igen, men sedan klarnade det upp och blev en väldigt solig och fin dag.

Pojkarna var ute med mig ett tag, men sedan tyckte de att det var för varmt och dessutom ville jag inte ha dem ute när jag skulle köra häcksaxen. Inte för att det var risk för att de skulle hamna i vägen utan för att deras små öron skulle slippa utsättas för oljudet. Själv bar jag hörselkåpor.

Jag körde iväg några skottkärror till kvistkomposten. Har mer att både klippa och köra iväg, men det får jag fortsätta med imorgon.

Pratade med några grannar och A i nr 1 drack jag ett glas vin med när hon kom för att titta på Orvar och hälsa på de andra pojkarna. Orvar var precis så aspig som katter ofta är och inte ett dugg social. Han gömde sig. Men Kingston och Lucas känner henne sedan tidigare.

När jag var på väg tillbaka från återvinningen, var där med ett par tomma plastförpackningar efter toalettstädningen, blev jag inbjuden på en kopp kaffe av ett gäng från område 4 som hade fest. Var ju snällt, men jag kände ingen och tyckte mest de var obekvämt. Gick hem när jag druckit ur min kopp. Område 4 har många fester tror jag, brukar se anslag om det när jag duschar. Duscharna finns i deras toaletthus.

På eftermiddagen hade jag besök av flera av några som jag tror kan vara Ingrids vänner. De såg i alla fall ut som om det vore just tistelfjärilar.

De höll fest i min blommande schersminbuske och var flera stycken, men bara en fastnade på bild.

Tiden går så fort. Det är kväll och i stort sett sovdags. Ikväll är det varmt och skönt i stugan, men igår var jag tvungen att värma upp med elelementet. I onsdags var jag till och med och köpte ett extra täcke på IKEA efter att ha frusit natten innan och haft svårt att sova.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på En dag i trädgården

 1. Znogge skriver:

  Just nu är det så tvära kast i vädret, i alla fall här. Dock ser det ut att bli kallare framöver, lagom till midsommar får man väl säga. Det är trevligt att ha en viss kontakt med grannarna men det brukar oftast bli med dem närmsta.

  Kram och ha en fin lördag!

 2. Ingrid skriver:

  Det ser ju precis ut som de som svärmar omkring här. Vi har fullt av dem överallt. Jag undrar vad som händer med dem nu. För inte flyger de väl tillbaka till södra Europa eller Nordafrika, som de kommit ifrån? Då kommer de ju alla att dö!
  Önskar dig en skön helg i stugan!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Vissa år kommer de i stora skaror till oss. De läger sina ägg, som aldrig kan utvecklas i vårt klimat. Fjärilarna flyger aldrig tillbaka, de dör precis som alla fjärilar, det som är tragiskt är ju att deras avkomma aldrig kommer att leva. Inte ens i Sydeuropa kan de överleva och utvecklas. Möjligtvis undantagsvis, men de behöver den afrikanska värmen.
   Tistelfjärilar finns i hela världen, utom i Sydamerika och Antarktis. De förekommer så nordligt som på Svalbard.
   Som barn var jag intresserad av fjärilar och läste mycket om dem. Men när jag insåg att fjärilskännare ( i alla fall på den tiden) dödade sina studieobjekt och nålade upp dem var det inte lika lockande längre. På högstadiet hade jag gått över till astronomi istället som intresseområde. (Jodå, jag är nog lika nördig som katter, fast utan diagnos…)

   Ha en fin lördag!

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *