Den blomstertid nu kommer – Terminsavslutning

Ikväll hade vi avslutning för helgsmålsböner i Akallakyrkan. Det var vår 22:a termin som avslutades och nu har vi ett sommaruppehåll till slutet av augusti.

Jag var, tillsammans med en kamrat, ansvarig för gudstjänsten. Jag skulle läsa morgondagens bibeltexter, hålla en betraktelse och ha valt ut musik att spela under ljuständningen.

Jag höll en ganska lång betraktelse, läste bland annat en text av Camilla Lif ur den boken jag köpte i Västervik. Istället för en kvällspsalm sjöng vi Israel Kolmodins älskade sommarpsalm Den blomstertid nu kommer (Spotify-länk).

Traditionsenligt åt vi sedan tillsammans. Ikväll var vi 18 personer som först deltog i gudstjänsten och sedan delade gemenskapen kring matborden.
Vid sommaravslutningen grillar vi alltid och om vädret tillåter sitter vi ute på kyrkans gård, en kringbyggd gård som jag skulle vilja kalla atriumgård. Hur som helst tillät vädret utevistelse ikväll. Med råge. Det var helt enkelt en underbar kväll. Precis lagom varmt.

Eftersom det aldrig skulle falla mig in att publicera bilder på gudstjänstbesökare utan deras tillåtelse får ni nöja er med vad jag hade på mina tallrikar. Men det såg ut ungefär likadant på de övrigas.

Olika slags grillad korv, potatissallad, coleslaw, sallad och picklad rödlök. I glaset bubbelvatten med citronsmak.

Kaffe och en rulltårtsbakelse med grädde och jordgubbe. Jag blev erbjuden att få en till av dessa läckerheter, men jag avstod. Till och med jag har en gräns för hur mycket sötebröd jag kan äta. Men nu, flera timmar senare, skulle jag inte tacka nej…

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Den blomstertid nu kommer – Terminsavslutning

 1. Znogge skriver:

  Vilken fin kväll i gemenskapens namn ni fick!

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det låter som en riktigt fin kväll. ”Den blomstertid nu kommer” är den finaste av alla fina sommarpsalmer tillsammans med ”En vänlig grönskas rika dräkt”.
  Jag önskar dig en fin söndag!
  Kram, Ingrid

 3. Kraka skriver:

  Tack Ingrid! Önskar också dig en fin söndag.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *