Personalfest

Var inbjuden till personalfest i Göteborg och åkte ner med ett morgontåg. Det tog lite extra tid eftersom någon bro var trasig i Töreboda och vi blev sittande dryga halvtimmen någonstans på spåret. Men det gick fort trots allt, jag lyssnade på ljudbok och slumrade lite av och till.

När jag kom fram till Göteborg fyllde jag på reskassan i mitt Västragötalandkort så det skulle räcka de dagar jag skulle stanna. Sedan tog jag spårvagnen till Stigbergsliden. Shoppade lite på Hemköp innan jag gick till vandrarhemmet. Bröd, kaviar och rismål, en variant av risifrutti.

När jag checkat in gjorde jag kaffe och åt lite. Bäddade och la mig att vila. Kände mig trött, är inte gjord för tidiga morgnar.

Tog spårvagnen från Järntorget till Korsvägen. Man håller på med spårarbete och vagnarna går helt andra vägar än vanligt. Men jag kom fram i lagom tid i alla fall.

Vi skulle samlas utanför entrén till Liseberg klockan 18:00. När alla som anmält sig var på plats gick vi in och sedan till restaurangen Stjärnornas krog.
Jag hade valt burgarmenyn och fick en god cheeseburgare med pommes. Till den ett glas vin.

När vi ätit klart skulle vi samlas utanför för att delas in i lag och sedan tävla i 5-kamp. Det var riktigt roligt, betydligt roligare grenar än på Gröna Lund.

När vi sedan återsamlades och det segrande laget fått sina priser var det dags att säga hejdå. Jag gick sedan runt lite, tittade i olika affärer och funderade på att dricka kaffe. Men jag orkade inte verkställa den processen med att välja, betala, bära ut brickan och sätta mig. Istället började jag gå mot utgången.

Det finns mycket att titta på inne på Liseberg. Inte minst statyerna av kända göteborgare. Här har vi Sten-Åke Cederhök. Visserligen född i Småland, men flyttade till Göteborg redan som spädbarn.

Jag tog sedan spårvagnen till Järntorget, bytte och åkte upp till Stigbergstorget. Orkade inte gå uppför backen, mina fötter sa nej till det. Trots att jag bytt skor.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

6 svar på Personalfest

 1. Ingrid skriver:

  Jag har en syster som bodde i Göteborg några år, så då var jag där och hälsade på henne. Jag var där en gång tillsammans med mamma och en gång var Åke och jag där. Jag har ännu kvar fotot från Paddan när vi var ute på rundtur med den och så var vi givetvis på Liseberg. Göteborg är en vacker stad tycker jag.
  Ha en god natt!
  Kram, Ingrid (som tror att det kommit in mygg i sovrummet!!)

  • Kraka skriver:

   Men usch då! Mygg i sovrummet är inte roligt. Många av de bett jag har fått är från nattliga besökare. Stora bullar så man kan tro jag har böldpest.

   Jag tycker mycket om Göteborg. Bodde här ett tag 2013-2014. Men det kommer du kanske ihåg? Hyrde ett rum av han som hade så skitigt i köket och som sov på golvet med sängramen runt sig.
   Idag blir det en tur ut till Marstrand och ikväll reser jag hem.
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Vilken härlig personalfest och ett bra avslut eller inledning på sommaren 😀

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, det var trevligt. Trevligt också med en arbetsgivare som bjuder. När man jobbar på landstinget får man vara med och betala själv. Kanske inte allt, men ofta så mycket att säkert många avstår för att man inte tycker att man har råd.
   Nu blev ju inte det här helt gratis ändå. Jag har betalat både resa och boende. Men det är som en liten minisemester.

   Kram

 3. Mösstanten skriver:

  Trevligt med personalfest. Göteborg tycker jag om. Mina mycket trevliga exsvärföräldrar är göteborgare, ja nu finns bara svärmor kvar. Jag har varit där mycket med min son. Han älskade Heckner så vi brukade gå till Liseberg och titta på hans show.

 4. skogsnuvan skriver:

  Göteborg är fint. Jag var på barnkoloni utanför Lerkil och var naturligtvis på Liseberg och på slottsparken. Där blev jag biten av en svan. Det är det mesta jag minns av den resan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *