Varför så bråttom – Bloggutmaning i juli 7

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i juli med en fråga att besvara varje dag.

Andra i trafiken anser jag vara…

Jag har nog inte så mycket åsikter om andra trafikkanter rent random. Men jag svär högt när folk gör livsfarliga omkörningar, lägger sig för nära eller trängs. Jag gillar inte när folk jävlas med avsikt. Vägrar släppa in när påfartsrampen är slut, försöker tränga mig av vägen och liknande. Det är en speciell kategori förare som beter sig så. Tror ingen blir förvånad om jag säger att de ofta har en BMW. Själv har jag en liten Hyundai och det gör att just den här kategorin förare anser sig ha större rättigheter än jag.

Men generellt så har trafiktempot ökat. Att hålla hastighetsbegränsningarna anses numera vara oacceptabelt. Ta till exempel Essingeleden. Där är det 70 km/h som gäller. Kör man saktare än 90 m/h tutar och blinkar folk och ”gör fingret”.

Likaså på de där ett/två vägarna kör folk alldeles för fort. För mig är det ofta okända vägar och jag vill inte ligga i alltför höga hastigheter. Men kör man i den hastighet som är hastighetsbegränsningen är det inte ovanligt att den som vill om inte väntar tills det är dubbla filer utan promt ska tränga sig om på den enda körfilen.

Det finns hur många uträkningar som helst som visar att tidsvinsten är marginell om man kör 10 eller 20 km/h  för fort. Visst det är 1 eller 2 mil extra på en timme. Men tidsvinsten är inte så stor att den är värd att riskera både sitt eget och andras liv för.

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i juli 2019, Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *