Måndag igen

Hade tänkt gå upp riktigt tidigt idag. Men jag hade svårt att somna igår, hade sovit lite i mesta laget efter nattarbetet och blev lyssnandes på en bok till sent. Var med andra ord väldigt trött när alarmet väckte mig. Men två timmar senare kom jag upp och det gick bra det också.

Packade ihop det jag skulle ha med mig. Pojkarna fick gå ut en stund. Jag passade på att maila konsultchefen och fråga om hon visste om att jag skulle jobba ensam i helgen. Det gjorde hon inte. Alltså precis vad jag misstänkt hela tiden.

Gav mig av i god tid så jag inte skulle missa min tvättid. Men det  var ovanligt lite trafik på Essingeleden och jag hade gott om tid när jag kom hem. Hann ta ett bad och tvätta håret innan det var dags att gå till tvättstugan.

Hade 6 maskiner att tvätta. Hann börja städa i köket medan maskinerna gick. Funderade på att skura badrummet, men bestämde mig för att det var onödigt arbete. Det blir inte speciellt smutsigt när varken katterna eller jag är hemma. Bättre att städa det som behövs.

Jag hade ju lånat F:s P-plats. Naturligtvis hade han kort dag och jag blev tvungen att flytta på mig. Ställde mig på R:s plats eftersom jag antog att jag skulle hinna iväg innan han kom hem. Det gjorde jag inte. Han hade också haft en kort dag.

Jag skyndade mig och sedan åkte F och jag till IKEA för att äta. Trots att det var måndag var det sjukt mycket folk. Men vi hittade i alla fall en sittplats.

Idag åt jag spätta. Växlar mellan spätta och köttbullar. Det är ytterst sällan jag äter något annat.

Efteråt åkte vi till Systemet i Barkarby och hämtade vin jag beställt. Tre flaskor rosé och tre cava. Sedan åkte vi hem. Jag sprang in och hämtade min ryggsäck och kastade ner lite underkläder i den. Resten av tvätten fick vara kvar hemma. Regnet öste ner och jag hade ingen lust att hantera tvättförflyttningen varken hemma eller vid stugan. Det skulle bara resulterat i att jag haft en massa blöt tvätt att försöka få torr i stugan.

När jag kom till stugan och öppnade dörren tittade pojkarna ut. De brukar vilja gå ut en stund när jag varit borta länge. Men de såg att det regnade och var blött och nöjde sig med att titta ut lite bara. Mina katter gillar inte regn. Ägnade kvällen åt att lyssna klart på en bok, sedan lite playTV och till sist ljudbok att somna till. Veckan första dag var slut.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

6 svar på Måndag igen

 1. Det verkar ha varit en full-rulle-dag hos dig idag. Jag tänkte åka till IKEA också en dag men drar mig lite för jag anar att det är alltför många semesterlediga som passar på när det är lite sämre väder att gå där och shoppa.
  Det ser gått ut maten du åt. Jag blir hungrig…… 🙂
  Ha en ny fin vecka !

  • Kraka skriver:

   Det var absolut för mycket folk för min smak. Normalt är det ju rätt tomt på måndagar.
   Maten var god. Vi äter rätt ofta där.
   Ha en fin vecka du också!

 2. Micke skriver:

  Ikea var längesedan jag var på, har mest blivit Ullared här de sista åren.
  Full rulle ja…jösses…fast det är väl livet i ett nötskal ibland.

  Ha det fint nu.

  • Kraka skriver:

   När jag är hemma besöker jag nog IKEA i snitt 1-2 gånger i veckan. Bor nära den i Barkarby.

   Ha en fin kvll!

 3. Ingrid skriver:

  Det är nog inga katter som gillar regn! Vi hade en katt som backade direkt när han såg att det regnade och så satte hans sig på golvbrunnen i pannrummet i stället när han behövde kissa. Det var en utekatt så han hade ingen låda inne, men han löste det ju på ett bra sätt i alla fall.
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *