Fem en fredag v. 31: Sommarminnen

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad ser du gärna mer av i sommar?
 2. Vilket är ditt för i år hittills skönaste sommarminne?
 3. När var du som mest lat?
 4. Vilken upptäckt har du gjort i sommar?
 5. Vad har du gjort i sommar du inte gjort tidigare?

 

 1. Varma kvällar. Trots att det varit varmt, väldigt varmt, är det sällsynt att det är varmt sena kvällar och nätter.
 2. Alla sammanhängande ledigheter. Eftersom jag jobbat bara enstaka pass i sommar har jag haft mycket ledigt. Annars har jag jobbat i stort sett alla somrar.
 3. Att vara lat ingår inte i min personlighet. Men det är också en tolkningsfråga. Jag tycker inte att det är att vara lat när jag sitter och läser, ser en film eller tar en kaffe/middag med en vän. Men jag vet folk som tycker så.
  Jag är uppvuxen med att anses lat och det sas ofta till mig att jag kunde väl inte vara trött, jag som inte arbetade. Att arbeta heltid i vården ansågs inte vara att arbeta. Som jag nämnt tidigare sa ju min pappa till mig när jag var dryga 20: ”Är det inte dags att du skaffar dig ett arbete istället för att sitta på sjukhus på nätterna”.
 4. Jag vet inte om jag upptäckt något speciellt just i sommar.
 5. Besökt Norbergfestivalen, en musikfestival för elektronisk musik. Den firade 20-årsjubileum i år.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Fem en fredag v. 31: Sommarminnen

 1. jag gillar att lata mig 🙂

  • Kraka skriver:

   Ja, om det nu är det du gör. Vad är egentligen att lata sig? Rekreation, att återskapa sin förmåga att arbeta. Det är väl det som fritid och semester ursprungligen är avsedda för. För mig innebär ”att vara lat” något helt annat. Kanske får jag tillfälle att skriva om det någon annan gång. Nu börjar det bli dags att förbereda mig för helgens arbete. 🙂

 2. Har en gubbe som är extremt nitisk och aldrig kan sitta still, alltså har jag ansetts vara lite lat tidigare. Men nu, när jag inte längre orkar jobba så hårt, vet jag att det absolut inte stämde. Jag har alltid varit i farten tidigare…..
  KRAM/Susie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *