Tillbaka till vardagen – Bloggutmaning i augusti 2

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i augusti med en fråga att besvara varje dag.

 

Ditt bästa tips för att komma tillbaka till skolan och jobbet.

Det bästa är ju om man kan få ett jobb där man trivs och känner att man utvecklas. Det måste vara hemskt att alltid känna oro och ångest för att gå till jobbet. Tyvärr kan ju inte alla byta jobb bara för att de vantrivs.

Men rent allmänt, oavsett om man trivs eller inte, så är väl strategin ”hur man äter en elefant” en bra idé.
Strategin går ut på att man sätter delmål och tar en bit i taget. Man kan till exempel planera in olika trevliga saker, resor, teater, en middag med en vän eller något annat som känns bra att ha framför sig.

I skrivande stund har jag två pass framför mig på en arbetsplats som är ”helt fucking galen”. Jag är inställd på att bita ihop och överleva. Funderar också starkt på att, om jag orkar, göra en anmälan både till IVO och Vårdförbundet. Bara för kännedom.
Men den övergripande strategin är ju att inte komma tillbaka mer dit.
Att vården fungerar så dåligt som den gör handlar om allvarliga systemfel. Det går inte att slå upp en tidning eller gå in på en mediasajt utan att överösas av vårdens skandaler. I veckan sa någon i en intervju precis de ord jag sagt så länge: ”Det är inte så illa som det sägs i media. Det är mycket värre”.

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i augusti 2019, Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *