Stannar hemma ett par dagar

Bestämde mig nog redan på söndagskvällen, eller natten, när jag kom hem att jag skulle stanna hemma ett par dagar. Nu har jag till och med tankar på att katterna får bli kvar hemma och att jag bara åker till stugan lite över dagarna i slutet av veckan. Behöver städa undan och flytta på en del saker. Det ska komma hantverkare till mig på måndag. Äntligen ska skorstenen, vedspisen och rökgången renoveras (det fick skjutas upp förra hösten eftersom man skulle göra sprängningar i närområdet).

Känner att det är skönt att ha egen toalett, mitt badkar och rinnande vatten inomhus. Inte för att jag brukar sakna det när jag är i stugan, men när jag är hemma gläds jag åt det.
Carita har i sin blogg ett tema hon kallar Glad måndag där man lyfter saker man är glad för. Just den här måndagen vill jag glädjas åt att jag har en modern bostad med rinnande kallt och varmt vatten, en dörr jag kan låsa om mig och som gör mitt hem till min borg, mitt badkar som alltid är till stor glädje och gemenskapen med mina tre vackra, kloka kattpojkar.

Jag passade på att sova tills jag vaknade i morse. Efter morgonkaffet tog jag ett långt skumbad. Sedan har jag ringt flera viktiga telefonsamtal, haft ett flera chattsamtal med en vän som ligger på sjukhus, mailat och bokat jobb för hela september, hämtat kurslitteratur som kommit från Bokus och börjat läsa i en av böckerna.

Blev trött och sov en stund på balkongen. Balkongen är ännu en av dessa saker jag är glad över och saknar ibland. Inte för att jag klagar på min trädgård utan för att det är en avskild, skön plats. Trots att många går förbi utanför.

På kvällen var jag med F och åt. Han bjöd mig, men eftersom jag tyckte det var väl sent att äta en stor måltid åt jag minivårrullar och friterade räkor. Lite lagom plockmat. Hade dessutom ätit en av Findus färdigrätter till lunch tidigare på dagen.

Nu är klockan redan sent, 22:06 närmare bestämt. Jag ska fixa  lite kaffe och sätta mig på balkongen. Dels lyssna på det nya avsnittet i DN:s sommarföljetong som i år är Anders Roslunds Jamåhonleva och efter det läsa lite mer i den nya kursboken. Ska läsa en 7,5 poängare om Ökenfäderna. De tidiga kristna som blev föregångare till allt klosterliv. Så spännande!

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

2 svar på Stannar hemma ett par dagar

 1. Ingrid skriver:

  Jag förstår att det kan kännas bra att vara hemma ett tag och njuta av alla moderniteter. Visst kan man känna tacksamhet över att man bor bra!
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Visst är det skönt att vara hemma ett tag och njuta av bekvämligheterna. Man inser hur bra vi egentligen har det. Jag tycker att din kurs låter väldigt spännande men religion är ett ämne som intresserar mig.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *