Fem en fredag v. 32: Trötthet

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vilket knep tar du till för att bli pigg?
 2. Skulle du behöva semester efter semestern?
 3. När senast kunde du inte sova?
 4. Vad är du trött på att höra?
 5. Vad kan behöva en uppfräschning i ditt liv?

 

 1. Kaffe och sömn. Jag sover gärna middag lite då och då. Är ju nattarbetare och därmed är dagen min naturliga sovtid. Det känner jag ofta av på dagtid när jag är ledig. Unnar mig att sova när jag behöver och har möjlighet.
 2. Nja, det beror ju på vad jag gjort. Efter de där långresorna jag gör ibland skulle jag behöva semester. Det är inte precis vila att vandra 6-8 timmar om dagen, bo i tält eller enkla förläggningar och dessutom interagera med andra all vaken tid.
 3. Inför mina sista (hoppas jag) pass på St G. Det som hänt gången innan var så störande och sådana arbetsvillkor vill jag inte ha.
 4. Jag är enormt trött på människor som anser sig ha rätt att prata till mig som om jag vore en obstinat, obildad tonåring. Eller ännu värre som om jag vore ett förskole- eller lågstadiebarn. Det händer tyvärr väldigt ofta, speciellt män pratar ofta till mig på det sättet.
  Jag är också väldigt trött på att bi tilltalad med ni. Om man nu promt tycker sig ha behov av att markera avstånd så får man banne mig göra det på gängse artigt sätt.
 5. Det mesta. Jag själv, min lägenhet, stugan och trädgården.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Fem en fredag v. 32: Trötthet

 1. Znogge skriver:

  Den sortens människor är bara så irriterande. Varför är det just män som står för det?

  Kram och god natt!

  • Kraka skriver:

   Det är väl inte enbart män, men de är i klar majoritet. Troligen för att vi låtit det patriarkala synsättet bli en kulturell norm. Man kan ju tycka att tiderna borde ha förändrats, men i många sammanhang ser sig män fortfarande som den som har det självklara tolkningsföreträdet.

   Godnatt och sov gott! Ha en bra, ny arbetsdag imorgon!

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *