Hemresa, men inte som jag planerat den

På söndagen var det dags att packa ihop, städa och åka hem. Tanken var att jag skulle åka upp till L och stanna där en eller två nätter. Men L:s dotter hade blivit sjuk och allt var lite osäkert. Jag skulle få veta senare.

Jag började med att gå på gudstjänsten på campingplatsen. Men eftersom man skulle ha ”messy church” stannade jag bara en stund innan jag checkade ut och åkte.

Messy church är ett amerikanskt koncept, förekommer även inom Svenska kyrkan såg jag på google. Det går ut på att man ska leka, pyssla, rita, klippa, klistra vid olika stationer. Man hade olika stationer, bland annat om Sakeus i trädet och kvinnan vid Sykars brunn. Säkert trevligt för dem som gillar att göra saker på förskolenivå. Men den som känner mig vet ju att jag avskyr den sortens aktiviteter i allmänhet och i gudstjänsten i synnerhet. För mig är gudstjänst stillhet, bön och mässa (nattvard).

Eftersom jag skulle vänta på besked från L om hur det skulle bli så höll jag mig kvar i Skåne. Åkte utefter kusten och kände verkligen hur mycket jag saknar Skåne. Både havet och bokskogarna.

Eftersom jag bara haft ekologiska veteskorpor att äta till frukost svängde jag av mot Skanör och Falsterbo för att äta lunch. Fastnade för Lindas Fingermat där jag åt en halloumiburgare med pommes och drack en alkoholfri öl.

Jag bestämde mig för att se mig om lite i omgivningarna, visste ju att Znogge bor i ett av kustsamhällena och jag var nyfiken på den nya valpen, Miss T. Kanske skulle jag få syn på den i deras trädgård om jag körde förbi lite sakta. Alltså ställde jag in gps:en och åkte till deras område.

Jag hade verkligen tur, även om det var lite pinsamt att bli avslöjad med att smyga omkring i bil och spionera. Redan innan jag var framme fick jag se Znogge, Husse och deras två hundar på promenad. Jag stannade och hälsade och fick chansen att inte bara se Miss T utan också gosa lite med henne. Miss E höll sig däremot för god för att gosa med en främling, även om jag nådigt fick klappa även henne.

Jag vände sedan bilen och åkte lite snett uppåt mot Hässleholm, den stad dit jag flyttade för 35 år sedan. Måste varit i slutet av juli eller början av augusti.
Jag gjorde några stopp på vägen och avslutade med att åka förbi det hus jag en gång ägt, i alla fall ägde jag halva. Åkte förbi förresten, det ligger i slutet av en återvändsgata. Men det är ju allmän väg och titta är inte förbjudet. Man hade byggt till och fräschat upp fasaden sedan senast jag var där och tittade. Jag skulle inte vilja bo där, saknar nog bara mina stunder framför kakelugnen och det fantastiska skafferiet man kunde gå in i.

När jag sedan åkte norrut på väg 117 fick jag veta att situationen var alltför komplicerad och att jag inte kunde besöka L just nu. Funderade på om jag skulle åka hem eller skaffa en övernattning någonstans på vägen. Det är långt att köra hela vägen från Trelleborg till Stockholm. Men slutligen bestämde jag mig för att jag längtade efter katterna och åkte hem.

Eftersom jag gjorde några stopp utefter vägen var jag inte hemma förrän klockan passerat midnatt. Tror hon var 00:03 när jag kom hem. Då stod alla tre pojkarna innanför dörren och hälsade mig välkommen hem.

Det här inlägget postades i Livet, Resor. Bokmärk permalänken.

6 svar på Hemresa, men inte som jag planerat den

 1. Znogge skriver:

  Så det var du! Men varför gav du dig inte till känna? En fika hade vi absolut kunnat bjuda på 😀 Nu föll ett och annat på plats 😀 Kul att träffas i alla fall. Miss E är lite avvaktande av sig men sådan är hennes natur!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Jag var övertygad om att du visste att det var jag. Hade ju inte för avsikt att våldgästa, bara kanske få en glimt av Miss T.
   Men det blir säkert fler tillfällen, Skåne har en plats i mitt hjärta.
   Kram

   • Znogge skriver:

    Kommer du till våra trakter igen så är du välkommen att ge dig till känna 😉 Jag begrep ingenting utan tyckte bara det var en spontan och härlig kvinna som stannade och hälsade 😀

    Kram

    • Kraka skriver:

     Tack!
     Jag kommer säkert ner igen, vet bara inte när. Jag har bott i Skåne, både Hässleholm och Kristianstad. Mina katter kommer från Killeberg utanför Osby och jag har en del vänner i Skåne.
     Kram

 2. Ingrid skriver:

  Så roligt att du fick träffa Znogge och hundarna! Nu kanske det kan bli av att ni ses flera gånger om du är ute på en Skånerunda.
  Jag förstår att du var välkommen hem!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det var mysigt att få klappa på vovvarna lite. Katterna blir alltid lika glada när jag kommer hem.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *