Mitt i en ledig vecka

Onsdag och jag stannar hemma lite till. Vaknade med två av katterna nära mig och den tredje var inte långt borta. Klockan var runt 10 och jag gick ut i köket och gjorde kaffe.

Efter frukost lyssnade jag på dagens sommarprogram, podversionen som släpps redan på morgonen. Det var filosofen Nick Bostrom som höll i programmet. Jag har sett fram mot hans program hela sommaren. Han har bland annat forskat om AI, artificiell intelligens.

Så småningom klädde jag mig och gick till affären och köpte lunch. Efter en lång diskussion med mig själv. Jag ville åka till IKEA och äta men lyckades övertala mig själv om att det var onödigt.

Slog mig ner på balkongen med mat och bok. Men jag kom aldrig igång med läsandet eftersom jag också hade senaste M-magasin med ut.

Dessutom blev jag distraherad av saker som hände utanför. Människor kan verkligen vara fascinerande. Speciellt när de inte vet om att de är iakttagna.

Jag gick in och gjorde kaffe och hämtade den bakelse jag köpt. Tyvärr visade den sig vara inte helt färsk och blev en besvikelse.

När jag kände mig nöjd med bläddrandet övergick jag till att fortsätta lyssna på ljudbok.

Jag skulle iväg och det blev dags att göra mig i ordning och åka in till stan. Skulle på en föreläsning om resor till Sydafrika hos Världens resor.

Som vanligt blev det en intressant kväll med bildvisning. Vi fick vin med lite tilltugg. Det fanns en del intressanta resor och jag blev lite sugen. Men jag har inte råd med en så dyr resa i nuläget.

Efteråt promenerade jag sakta mot T-centralen. Tittade i skyltfönstren och pratade i telefon med F. Vi pratade om Tarantinos nya film som vi båda vill se. Den har Sverigepremiär på fredag, men vi var överens om att satsa på nästa lördag istället.

Jag gick förbi en affär där jag ofta stannar och tittar på de exklusiva sängkläderna de skyltar med. Den har funnits där på Sveavägen så länge jag kan minnas.

Snyggt! Men inte direkt i min prisklass. 2495 kronor för ett påslakan och ett örngott. Behöver ju två till sängen och nästan 5000 kronor är inget jag ens skulle överväga att bädda med. Men det är alltid roligt att titta och inspireras.

IKEA LATTJO Påslakan 1 örngott

Minst lika bra och framför allt billigare. Påslakan Lattjo på IKEA för 149 kronor. 🙂

Jag tog en sväng inne på Åhléns. Funderade på om jag skulle köpa något på Hemköp i bottenvåningen. Något gott att tugga på till sista avsnittet av The Bay på tv4play. Men avstod och tog T-banan hem istället.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Mitt i en ledig vecka

 1. Znogge skriver:

  En bra och trevlig dag! Synd att bakelsen inte var helt färsk bara. Snygga sängkläder gillas men den prisbilden är inte vår heller. IKEA har mycket bra och även Hemtex tycker jag.

  Kram och god morgon!

 2. Ingrid skriver:

  En helt perfekt ledig dag låter det som!
  Jag hoppas att filmen kommer till Rondo, för den vill jag gärna se.
  Hoppas att du får en trevlig torsdag!
  Kram, Ingrid

 3. Pingback: Tisdagsturné | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *