Tisdagsturné

Efter måndagens tröttkrasch vaknade jag ganska utvilad vid 03:30-tiden. Låg kvar en stund innan jag gick upp.

Gjorde kaffe och medan jag drack kopp nummer två tittade jag på både måndagens och tisdagens avsnitt av Halv åtta hos mig.

Efter en stunds pluggande och ett varmt bad gick jag och la mig. Den här kvällen skulle inte finnas något utrymme för att krascha. Jag skulle på ett årsmöte där jag är revisor.

När jag sovit färdigt, inte alltför länge, gick jag upp och gjorde nytt kaffe och skrev den där revisionsberättelsen. Höll sedan på att bli galen när jag skulle hitta pdf:en. Tycker att min dator sparar saker på så många märkliga ställen. Men till sist hittade jag den i alla fall.

Klädde mig sedan och packade ner ett gäng böcker. Behövde tanka bilen, äta lunch och plugga.

Började med att tanka. Det har blivit en sådan stor process numera när man ska in och köpa en förköpskod. Men å andra sidan så köper jag sällan något mer än just bensinen eftersom det då skulle ge mig händerna fulla. Så något gott är det väl med det hela. Att betala med kortet direkt i bensinautomaten undviker jag. Har fått kortet kapat tre gånger. Visserligen helt odramatiskt. Vid samtliga tillfällen har banken ringt och meddelat att kortet är spärrat, ett nytt kort på väg och att en polisutredning pågår. Man får sedan inte veta något mer om vad som hänt eftersom det är sekretess. Det är nog den värsta biten, att inte få veta något om ett brott man blivit utsatt för. Så direkta kortköp gör jag bara om jag måste, typ mitt i natten på obemannad station med i stort sett tom tank.

Med bensin i tanken åkte jag till min favoritrestaurang för att äta. Hittade ett bord där jag sedan kunde plugga i ungefär 1½ timme innan jag shoppade loss lite.

Shoppingen innehöll lite julpynt, adventsljus och så äntligen köpte jag de där påslakanen som jag bestämt skulle vara ett bra budgetalternativ till de där riktigt dyra jag sett i ett fönster.

Åkte hem en stund, inte minst för att lämna böckerna hemma. Mina axlar gillar inte att bära. Inte ens i ryggsäck.

Efter en stund hemma var det dags att åka till Uppsala och studentkårsmötet. Jag kom dit med ambitionen att lämna mötet utan förtroendeuppdrag. Men dels mutade min goda vän K mig med att om jag stannade kvar som revisor ett år till skulle hon bjuda mig på middag vid något tillfälle framöver. Dels lyckades man övertala mig att inte bara stanna kvar som representant i kollegiet, jag fann mig plötsligt ha accepterat två suppleantplatser i andra sammanhang där vi representerar. Så gick det med den avvecklingen av engagemang…

Efteråt hade jag bestämt mig för att shoppa på vägen hem. Bara svänga av vid Stora Coop och köpa kattsand och lite livsmedel. När jag satte mig i bilen och svängde ut på motorvägen kom jag på det. Jag hade köpt allt. Utom kattsand. Som tur är, för katterna, så är den inte helt slut ännu.

Tisdagen var ett turnerande: Husby – Barkarby – Husby – Uppsala – Husby. När jag äntligen kom hem samlade sig flocken runt mig för att få lite godsaker och jag drack ett glas rött och tuggade på några ostbågar. Ännu en dag var till ända.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tisdagsturné

 1. Ingrid skriver:

  Det är tur att det finns någon som vill ta föreningsuppdrag. Det är inte lätt för valberedningarna att få tag i folk minsann. Till stämman i april avgår jag från styrelsen i bostadsrättsföreningen och sen har jag bara SPF kvar och där får jag väl hänga med ett tag till. Vår förra sekreterare avgick när hon fyllt 90 år och om man ska ha det som måttstock, så har jag några år kvar.
  Ha en skön onsdag!
  Kram, Ingrid

 2. znogge skriver:

  Oj då, det gick tvärtemot hur du hade tänkt men förhoppningsvis blir det också givande med dina uppdrag. Vilken intensiv dag så det var nog tur att det blev en liten extra powernap.

  Kram och ha en trevlig onsdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *