Kommissariens pappa var min teckningslärare – Bloggutmaning i oktober 23

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i oktober med en fråga att besvara varje dag.

 

En kändis som är uppväxt på min ort, stad eller grannstad är…

Det finns ett flertal kändisar som är uppvuxna på samma plats som jag. Men för att nämna en av dem: Peter Haber, kanske mest känd som kommissarie Beck.

Han gick på samma skola som jag, fast några klasser över. Hans pappa, som väl egentligen var keramiker, jobbade som teckningslärare. Minns att jag fick ett bra betyg av honom eftersom jag var flitig och tillbringade ett flertal håltimmar i teckningssalen för att bli klar med en tavla jag jobbade med. För den som undrar så hette ämnet teckning på den tiden, numera heter det bild.

 

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i oktober 2019, Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Kommissariens pappa var min teckningslärare – Bloggutmaning i oktober 23

  1. Ingrid skriver:

    Jag funderade på om jag haft någon kändis i närheten och nu kom jag på det! Deckardrottningen Anna Janssons föräldrar bodde i Klintehamn och jag har t o m bott granne med hennes farmor, som också hette Anna om jag inte minns helt fel. Om deckardrottningen själv bott i Klintehamn är jag osäker på, men jag har sålt ett par skor till henne.
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *