Dismissed

Jag sov lite längre i morse eftersom jag  skulle jobba. När jag gått upp tittade jag på dagens avsnitt av Halv åtta hos mig medan jag drack mitt morgonkaffe.
Det gick överhuvudtaget trögt att komma igång. Men jag hade ett paket att hämta och planerade att göra det någon gång under dagen.

Klockan 12:41 fick jag ett sms med frågan om jag ville vara ledig inatt eftersom det var så få patienter. Jag vet inte vad som gäller timanställda på sjukhus, när det gäller bemanningsföretag tror jag det är 12 timmar innan de måste avboka, eller om det är 24. Men nu frågade man ju bara och jag hade väl kunnat säga nej. Men jag har två större hemtentaminauppgifter, så kallade PM, att skriva och tog tacksamt emot den extra tiden. Trots att det ju är ett lönebortfall på 10½ timme. Jag behövde helt enkelt tiden.

Efter det satte jag lite fart. Klädde mig och hämtade mitt paket, två böcker som jag behöver till den ena av de två PM:en. Sedan gick jag in på ICA här i Husby. Det skulle jag inte gjort.
Man hade markerat rutor med tejp på golvet där det visade sig vara förbjudet att gå. Hur man nu skulle veta det?!!
Jag råkade trampa på en av dessa rutor och blev utskälld av en i personalen. Jag la genast ifrån mig mina varor och lämnade affären. Jag accepterar inte att man beter sig så mot mig. Jag ringde sedan till en överordnad person och sa vad jag tyckte. Hon bad om ursäkt och förstod mycket väl att jag inte kunde ha en aning om att det var förbjudet att trampa på vissa ställen på golvet. Hon skulle prata med han som fått utbrottet. Men det kommer att dröja innan jag går in där igen. Det är inte den bästa affären, lite sunkigt och man råkar ofta ut för att någon i personalen får något för sig. Minns inte om jag berättat om han i kassan som dels alltid hade åsikter om att jag köpte mat med fläskkött, dels vid flera tillfällen tjatade om att få behålla mitt körkort. Minns inte om jag framförde klagomål eller om jag nöjde mig med att se till att inte konfronteras med honom. Jag har bott här så länge att jag skulle kunna skriva en novellsamling om alla galenskaper som skett inne på den ICA:n.

Hur som helst åkte jag T-banan till Kista. Där visade det sig att ICA som låg i parkeringsplanet nu stängt och man har öppnat en ICA Kvantum inne i själva centrum. En stor, välsorterad och fräsch butik. Jag visste att det skulle bli så, men trodde att det var senare i höst eller kanske till och med först nästa år.

Jag köpte bananer, kattpinnar (ett slags kattgodis som Kingston tycker mycket om) och Napoleonbakelser. Två stycken eftersom de är förpackade så. Nu ligger en i kylen tills senare, eller imorgon.

När jag kom hem fick pojkarna godis, Kingston en halv pinne och de andra sådant godis de gillar. Själv drack jag kaffe med en bakelse. Unnade mig också en stund med ljudbok innan jag satte igång med pluggandet.

Tog mig en fikapaus med ostmacka, men i övrigt var jag ganska flitig. Avslutade kvällen med att läsa i en av böckerna jag hämtat tidigare på dagen.

 

*Dismissed är ett ord med flera betydelser. Vi är kanske mest vana att höra det i engelskspråkiga kriminal- och juridikserier där domaren säger till advokater ”dismissed” när de sagt något som givit upphov till protest från motparten. I det sammanhanget betyder det ”ogillas”.
Ordet kan också betyda avskeda, avsätta, permittera och entlediga. Mindre vanligt, men ändå språkligt korrekt, kan det betyda avfärda, slå ifrån sig, skicka iväg och skicka hem.
I det sammanhang jag använder ordet här är ”entlediga” den betydelse jag avser. Jag  blev entledigad från det bokade arbetspasset.

**Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Dismissed

 1. Petter skriver:

  Det händer saker! Var i gallerian ligger nya ICA?

 2. znogge skriver:

  Så oförskämt av den anställda. Jag hade också lämnat varorna och gått. Bra att du kontaktade ansvarig.
  Visst var det ett bortfall i timmar men behöver man tiden så är den guld värd!

  Kram och ha en bra dag!

 3. znogge skriver:

  Så oförskämt av den anställda. Jag hade precis som du lämnat varorna och kontaktat en ansvarig.

  Visst blev det ett ekonomiskt bortfall men ibland är tiden värd mer.

  Kram och ha en bra dag!

 4. Ingrid skriver:

  Vilket sätt att behandla en kund på! Hur fasen skulle du veta att man inte fick gå i de inrutade områdena. Om det var så viktigt hade de väl kunna sätta ut ordentliga skyltar.
  Önskar dig en skön torsdag!
  Kram, Ingrid

 5. Sverige är ju inte precis känt för att ha världens bästa servicepersonal, en del verkar tro att man ska vara tacksam för att man får besvära. Men…jag tycker att det blivit betydligt bättre dom senaste 5 åren faktiskt. Numera får man ju t.o.m. hjälp att hitta till hyllorna om man frågar efter nåt i matvaruaffären. Inte bara nåt mumlande om att det är ”åt det där hållet” som man fick förr!
  Jag älskar bilden med ”Never stop…..” som verkligen stämmer!
  KRAM/Susie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *