Namnfirande – Bloggutmaning i oktober 24

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i oktober med en fråga att besvara varje dag.

Jag firar namnsdagar, sant eller falskt?

Ja, fast bara tilltalsnamn numera. Som barn firade vi alla namnen med tårta och presenter. Numera firar jag min son varje år och vi brukar äta något med jordgubbar. Jag brukar också ge honom något slags present.
Mitt eget namn firas lite mer sporadiskt, jag är ju inte speciellt förtjust i det namnet. För att uttrycka mig milt. Egentligen tycker jag att det borde räknas som barnmisshandel att ge sitt barn ett sådant namn. Däremot brukar jag fira pajdagen, pi-day, den 14 mars. 3,14 är det avrundade talet för pi och firas i stora delar av världen. Just i Sverige är det en speciell dag för matematik. Men det är också Mathilda som har namnsdag och det är mitt andra namn av tre.

 

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i oktober 2019, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Namnfirande – Bloggutmaning i oktober 24

 1. Ingrid skriver:

  Vi har just aldrig firat namnsdagar, men Bosse (Bo) blir väldigt upprörd om jag inte kommer ihåg att skicka en grattishälsning till honom den 5 juni.
  Kram, Ingrid

 2. Linda skriver:

  Min dotter fick ingen namnsdag, Annie finns tydligen inte.

  • Kraka skriver:

   Av någon märklig anledning togs Annie bort 2001. Firades tidigare på Anna-dagen 9 december.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *