Så blev det lördag, men först en jobbig fredag

Eter två arbetsnätter och en fredag lite jobbigare än jag tänkt var det så dags för lördag. Helst hade jag velat sova länge, länge. Men redan 05:45 väckte alarmet mig. Jag hade lovat min son hjälp med en sak.

Vad var det då som gjorde fredagen så extra jobbig?

Jag hade som sagt jobbat på natten och behövde sova lite. Med betoning på lite eftersom jag hade en tid att passa redan kl 14:00 i Södertälje. Jag skulle ordna en sak, som jag avstår att berätta om, på en av stadens banker. Jag är ju uppvuxen i den staden och skulle avsluta något som hade med mitt förflutna att göra. Hämta något och skriva på några papper.

Eftersom man aldrig vet hur det ser ut i trafiken var jag ute i god tid. Hann därför ta en fika på Café Tratten. Det är många år sedan jag var där senast, men det visade sig vara lika gott och billigt som senast.

Bestämde mig för en macka med ägg och anjovis. Bara 45 kronor för en riktigt stor. Jag var hur nöjd som helst.

Eftersom jag hade mer tid att förfoga över tog jag en tur förbi min optiker på Specsavers. Ville prova ett par bågar som jag sett på nätet.
Föreståndaren, H, har tidigare jobbat som montör hos min bror innan han bestämde sig för att utbilda sig till optiker. Vi känner varann, om inte väl så i alla fall tillräckligt för att han skulle säga till mig att jag kunde ta med mig bågen hem och ”känna på den” lite.

Medan jag sedan väntade på min tur på banken konsulterade jag min kalender och hittade ett datum för att göra en synundersökning. Det är 3½ år sedan senast.
Efter mitt ärende på banken gick jag tillbaka och bokade den tiden, en torsdag i september. H skrattade lite åt mig eftersom det var ganska långt fram i tiden. Men jag är en upptagen kvinna med en fulltecknad kalender.

Sedan skulle jag köra raka vägen hem. Från Södertälje till Stockholm är rätt håll och jag räknade med mycket trafik, men inga extrema köer.
Det var extrema köer.

Jag undrade hur det kunde komma sig att det var så kaotiskt i trafiken och folk vände över heldragna linjer och betedde sig allmänt olagligt och hysteriskt.
När jag kom närmare Stockholm finns sådana där infoskyltar där det kommer upp information om väghinder och liknande. Alla tunnlar på södra sidan av Stockholm var avstängda. Varför framgick inte och är man lite lagom konspiratoriskt lagd  är de lätt att föreställa sig både terrordåd och gigantiska olyckor. Men det var ”bara” någon som grävt av en kabel och gjort tunnelsystemet elektricitetslöst.

Jag bestämde mig för att åka via Älvsjö till stugan och sova där tills allt lugnat ner sig. Pojkarna var hemma och därför var jag  tvungen att åka hem senare. Men jag fick tag på min son som lovade att titta till dem när han kom hem. Men just då jag ringde satt han fast med lastbilen i någon bilkö och hade en leverans kvar att göra innan arbetsdagen var slut. Han räknade med att det skulle dröja länge innan han var hemma.

Jag somnade som ett utblåst ljus och vaknade inte förrän strax före 21:30. Då klev jag upp och åkte hemåt. Det var rätt mycket bilar men inga köer och tunnlarna var åter i bruk.

Väl hemma fick pojkarna mat och jag satt med kaffe och ljudbok en stund innan jag tog ett varmt skumbad innan jag gick och la mig. Somnade nästan genast igen.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

7 svar på Så blev det lördag, men först en jobbig fredag

 1. Ingrid skriver:

  Hoppas att du får en lugn och skön lördag även om det blev tidig väckning.
  Jag måste också boka tid för en synundersökning. Det är ganska länge sedan och förut kom det typ kallelse, eller i alla fall uppmaning om att man borde boka tid, från optikern, men nu verkar de ha tröttnat på mig.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag har också fått en massa påminnelser men inte haft råd. Jag har fruktansvärt dyra glas, runt 10 000 kr. Bågarna jag vill ha känns överkomliga i sammanhanget, 1395:-
   H brukar ge mig ett bra pris, han är ju kompis till min bror. Har känt honom mer än 30 år.

   Kram

 2. Micke skriver:

  Där ser man hur lätt det är att ställa till det för samhällets medborgare…bara en kabel…”bara”…ett elände sådant.
  Men det kunde ju varit utomjordingar som landat och stängt av trafiken 😉

  Ska själv snart ta en ögonkontroll…dags att köpa riktiga glasögon istället för läsglasögon…måste nu för tiden ha två par sådana, en för att se vad som står på vita tavlan och en för att läsa och skriva….skitjobbigt om jag glömmer det ena paret hemma.

  Hoppas din Lördag är under kontroll.

  • Kraka skriver:

   Jodå, här flyter det på fint. Bockar av på dagens att-göra-lista.

   I Nyköping är hela sjukhuset strömlöst och man har evakuerat 2 intensivvårdspatienter med respirator till Eskilstuna. Kaos på akuten.
   Reservströmmen fungerar inte eftersom den är kopplad i samma ställverk som den vanliga och det är fel just i ställverket. Ligger nära till hands att utbrista: Idioter!

   Ha en fortsatt bra lördag!

 3. Znogge skriver:

  Det var verkligen en intensiv dag så jag hoppas att lördagen blev lugnare.

  Kram och ha en fin söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *