Så göra vi när vi tvätta våra kläder, sent en torsdagsmiddag

När jag vaknade regnade det. Men innan jag skulle iväg, hade tvättstugan bokad, hann det bli uppehåll och det var med viss sorg i hjärtat som jag åkte hemåt. Hade så gärna haft en dag i stugan med pojkarna. Men de hann ut en stund i alla fall.

Det var många bilar på vägen, men rullade på. Inga köer. Vi diskuterade just det igår, vilket som kunde vara en bra tid att vara på vägarna. Min son jobbar ju som chaufför, kör ut varor från ett par företag, och vi var rörande överens om att det är köer hela tiden oavsett tid. Men idag hade jag tur, åkte från stugan 13:20 och inte en enda gång understeg hastigheten den tillåtna. Inga köer alltså. Min son hade inte haft samma tur, avstängd vägar till följd av större olycka och sedan köer, mer eller mindre stillastående.

Jag hann till och med köpa mat och äta lite innan min tvättid. Stannade till vid Cirkel K för att köpa en tunnbrödsrulle. Men just idag hade allt tunnbröd gått åt, så det fick bli en mosbricka istället.

Jag hade allt förberett för tvätten och gick ut klockan 15:00 då min tid började. Jag vill egentligen tvätta 11-15, men någon sådan tid fanns inte att uppbringa inom överskådlig tid. Det är överhuvudtaget svårt att få en tvättid och man måste vara ute i god tid.
Jag hade tre maskiner och en som var min sons. Sedan hittade jag en tröja som jag bestämde mig för att tvätta. Den luktade lite skumt.

Jag satt i tvättstugan och pluggade medan tvätten roade sig med karusellåkning. När jag var klar var klockan så mycket att F kommit hem. Han kom ner till tvättstugan och hämtade sin tvätt medan jag städade. Ingen av oss orkade ses och fika. Vi pratade en stund bara.

Eftersom jag ville undvika värsta köerna satte jag mig på balkongen och pluggade en halvtimme innan jag åkte till stugan. Hoppades på att kunna sitta ute, det var fortfarande ljust. Men jag hann bara upp på E4:an så började det regna.

Eftersom det regnade när jag kom hem till pojkarna fick de stanna inne. Regn är inget de är förtjusta i. Istället fick de lite extra mjukmat.

Jag har tittat på Halv åtta hos mig på tv4play. Ska se ett, eller två, avsnitt av Himmelsdalen nu. Ett glas rosé och trevligt kattsällskap. Lugn och ro.

 

*Så går vi runt kring en enebärabuske

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Så göra vi när vi tvätta våra kläder, sent en torsdagsmiddag

 1. Znogge skriver:

  Välförtjänt och avkopplande kväll efter en eftermiddag i tvättstugan! Det är en fördel med att ha egen maskin så man kan tvätta när man vill. Tack och lov för att vår är lagad!

  Kram och ha en härlig fredag!

 2. Ingrid skriver:

  Jag är väldigt nöjd med att slippa gå i tvättstugan!
  Hoppas att du har en skön fredag!
  Kram, Ingrid

 3. Mösstanten skriver:

  Tvätta är aldrig jättekul. Där jag bodde förut var det väldigt ont om tvättider. Det är bättre där jag bor nu.
  Men visst är det skönt när allt är rent?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *