Återhämtning och förberedelse

Fredagen blev en dag för både återhämtning och förberedelse. En riktig mellandag med andra ord.

Jag vaknade klockan 06 av alarmet. Men jag hade ingen tanke på att kliva upp, ville bara veta om det fortfarande är ljust vid den tiden. Sedan somnade jag om och sov till klockan 09:25. Då gick jag upp.

Jag släppte ut katterna i trädgården och gjorde kaffe. Använde sedan förmiddagen till att omväxlande lyssna på Hon som måste dö och att plugga. Diskade och åt sedan lite lunch. Bar iväg en påse sopor och en kasse till återvinning.

Jag har gott om sländor av olika slag i min trädgård. Det ska visst betyda tur och lycka har jag hört.

På eftermiddagen åkte jag till Tyresö centrum för att shoppa. Behövde lite bröd och ägg till morgondagens matsäck. Men allra först drack jag kaffe och åt en Napoleon.

Jag tittade runt lite i affärerna innan jag tog tag i mina planerade inköp. Till min stora glädje kunde jag konstatera att hösten ska vara färgrik. Till och med underkläderna hade starka färger. Men jag köpte inga kläder, varken underkläder eller annat.

Började med att köpa vin, både rött och vitt. Sedan gick jag till Stora Coop och köpte bröd, ägg och en enportionsrätt. Hade egentligen velat ha en landgång, men den kostade som fyra enportioner så det fick vara. Min ekonomi är inte på topp precis efter sommaren.

Jag har länge funderat på att köpa mig ett armbandsur, men inte hittat något som känts rätt. Idag fick jag syn på precis det som passar mig perfekt.

När jag kom hem fick pojkarna gå ut igen och jag satte mig ute. Det var mulet, men ändå skönt.

Till sist kändes det dags att gå in och pojkarna följde villigt med. De vill ofta inte vara ute så länge i taget. Nu vilar de, två i min säng och en i vardagsrummet.

Fredagen är slut. Tiden går alltför snabbt. Men jag ser jag fram mot en bra och trevlig lördag. Hoppas den blir så.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

6 svar på Återhämtning och förberedelse

 1. skogsnuvan skriver:

  Trollsländor är det gott om iår även här. Trollsländan betyder:Du har en stor andlig gåva. Du har en stark intution använd den!

 2. Micke skriver:

  Armbandsur var ju inte igår men jag har en hög liggandes efter min far..funderar på att fixa den ena där…någon dyrbar variant av klocka som nog kan vara kul att ha på sig.
  Då jag frivilligt av solidaritet med ungarna på skolan som har mobilförbud inte använder min mobil heller så måste jag nog ha ett armbandsur…underlättar ju att ha koll på tiden.

  Ett glas rött är aldrig fel 😉

  Ha det fint.

 3. Micke skriver:

  PS: Tack för inbjudan men det blir för svårt tidsmässigt med allt.
  Har häcken full som det brukar uttryckas…ha några fina dagar i GBG 🙂

 4. Ingrid skriver:

  Det var väl en bra och passande klocka med en katt till och med.
  Trollsländor är jättefina och jag satt och beundrade en igår som flög fram och tillbaka. Jag tänkte att den skulle landa till slut, men den försvann.
  Ha det så gott!
  Kram, Ingrid

 5. Znogge skriver:

  Jag hör till den gamla stammen som vill ha ett armbandsur. Snart känns det väl udda men jag envisas! Punkt slut! Klockan är perfekt för dig!

  Kram

 6. Paula skriver:

  Det lät som en perfekt dag när man vill chilla lite! Vi har ju ingen shopping här i byn, då får man åka 6 mil, så oftast blir det nätshopping istället. Lite trist många gånger men enda alternativet. Sländorna måtte ha sin högsäsong nu, ibland är det nästan så man krockar med dem i naturen när de kommer flygande i raketfart.
  Ha en skön söndag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *