Geten dansar, tuppen har fem svansar

Klockan var nästan 06 innan jag kom ur sängen. Kaffe och tunnbrödsknäcke med kaviar. Sedan var det dags att plugga en stund. Under tiden fick jag fyr i vedspisen för det var lite kyligt på morgonen. Något som rättade till sig under förmiddagen och nu på kvällen är det inte aktuellt att elda. Det är 22 grader inomhus.

Kattpojkarna fick gå ut  när solen kommit till sig och jag passade på att diska. Det fanns en hel hög med disk som växt på sig de regniga dagarna. Det är inte någon hög mysfaktor på diskande utomhus i regn. Hann också planera lördagens helgsmålsbön.

Tyvärr var jag tvungen att ge mig av när det kändes som bäst i trädgården. Hade en bokad dejt med min optiker i Södertälje.

Jag kom inte väldigt tidigt, men hann i alla fall ta en sväng runt i några affärer medan jag väntade på att det skulle bli dags för synundersökningen.
Det tog innte lång tid alls att prova ut de nya glasen, något svagare än de jag haft. Förhoppningsvis ska jag kunna läsa bättre med de nya. Ungefär som förra gången, för drygt 3½ år sedan, då jag också fick lite svagare glas. Bågar hade jag redan bestämt, haft dem hemma för att kunna prova att jag verkligen ville ha just dem. Nu var  det så att jag fick syn på en annan båge som var jättesnygg. Men det var annat material och den satt inte helt bekvämt på näsan. Så det fick bli dem jag redan bestämt.

Jag tog en runda med lite fönstershopping. Det finns mycket att titta på, men jag har inga planer på att köpa något just nu. Bara några saker jag planerat sedan länge. Bland annat ett par nya Eccoskor. De jag har håller på att gå sönder på ovansidan, precis som de jag har i stugan gjort. Så snart har jag två par trädgårdsskor.

 

När jag var klar tog jag bussen till min bror och svägerska. De var ute i trädgården och min bror klippte gräset.

Jag tittade runt lite i trädgården medan de blev klara med det de hade på gång. Bland annat tittade jag på deras äpplen som växte nästan som vindruvsklasar, men i storformat.


Jag blev hemskt frusen och det var skönt att komma in i värmen. Jag satte mig i en fåtölj och slumrade till en stund. Men vaknade då det var dags för oss att äta lite och sedan dricka kaffe. När vi satt vid bordet passade jag på att bjuda in mig själv till att fira jul hos dem. Sa att jag skulle ta med en del mat. Vi skulle bestämma mer om det senare.

Det blev dags att åka hemåt igen. Hann med en tidigare buss och därför ett tidigare tåg. Men sedan var det stopp. Fick vänta på samma buss jag skulle tagit, men en kvart extra. Jag frös, men det funkade trots allt.

Det var riktigt skönt att komma hem. Pojkarna väntade på mig och nu ligger alla tre i sängen hos mig. Jag har tittat på Halv åtta hos mig och ska plugga en stund innan sovdags. Så var ännu en dag slut.

 

*Rubriken är hämtad från en strof i barnvisan Grisen gal i granenes topp. Länken går till Spotify om du vill höra hur den lustiga sången låter. 

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Geten dansar, tuppen har fem svansar

  1. Znogge skriver:

    Skönt att fått beställt nya glasögon. I och med att du har haft bågarna hemma så kommer du säkert att trivas med dem. Det är verkligen viktigt att bågarna sitter bra så man får prova och prova…

    Nu är det fredag och äntligen/redan helg!

    Kram och god morgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *