Fem en fredag v. 37: Google

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

Den här veckan dök inget Fem en fredag upp på morgonen som det brukar. Jag kollade flera gånger under dagen och blev till sist orolig för att något hade hänt ElisaMatilda. Det hade det som tur var inte, hon hade bara haft för mycket att göra den gångna veckan.
Den här gången är frågorna konstruerade som slumpvis valda frågor från Google.

 

 1. Vilken hushållssyssla tycker du allra minst om?
 2. Vilket kollektivmedel använder du helst inte?
 3. Vad är ett ljud du älskar?
 4. Om du skulle måla en tavla av ett motiv du sett från veckan, vad skulle det vara?
 5. Vad är något du lärt dig den här veckan?

 

 1. När det är rörigt och behöver flyttas på en massa saker innan jag kan komma igång. Oavsett om det är disk, kläder på hög eller något annat.
  Men jag ska väl erkänna att jag hellre läser en bok än städar.
 2. Om Taxi räknas så är det något jag undviker. Det är alldeles för dyrt och bara något jag åker undantagsvis.
  Jag föredrar både buss och T-bana framför pendeltåg. Pendeltågen i Stockholm är nästan alltid försenade eller inställda. Men just den här veckan, med två studiedagar i Uppsala, har jag haft tur. De har gått i tid varje gång.
 3. Katter som spinner. Finns det något mysigare än att lyssna på en spinnande katt!
 4. Det är höst, en tid jag älskar med alla höstens färger. Men jag väljer ändå en bild av mina katter tillsammans alla tre.
 5. Det fanns en tid då jag lärde mig något nytt på jobbet varje dag. Nu är det mer sällan. Men eftersom jag varit på två heldagar på Newmaninstitutet den här veckan så har jag givetvis lärt mig en massa nytt. Både om metafysik och ontologi, men inte minst om ökenfäderna som är väldigt spännande både historiskt och teologiskt från de första århundradena efter Kristus.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Fem en fredag v. 37: Google

 1. A ROOM OF MY OWN skriver:

  metafysik, ontologi och ökenfäder låter väldigt spännande, tycker jag

 2. Paula skriver:

  Oh, högtflygande lärdomar! Ämnena är så komplexa att jag nog fick börja från ruta ett!

  • Kraka skriver:

   Ja, mycket komplexa ämnen. Jag har just börjat min 3:e år. Men har långt kvar innan jag greppar djupet och bredden i ämnena…

 3. Att veta att man aldrig är för gammal för att lära sig nåt nytt varje dag är uppfriskande!
  KRAM/Susie

  • Kraka skriver:

   Visst är det så. Man kan alltid lära sig nya saker. Vården har utvecklats så enormt under de 45 år jag jobbat. Men nu verkar allt vara i fritt fall.
   Behöver verkligen lite annat att sätta ”tänderna”/neuronen i.

   Kram

 4. Pingback: Fem en fredag v. 38: Uppkoppling - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *