Det är mååååndag nu igen – Listad dag

Veckan börjar bra sa han som skulle hängas på måndan. Men är det så illa för oss andra? Låt se hur en måndag med min lista utvecklade sig.

Listan har en egen kategori som heter En av alla dessa dagar.

När gick jag upp?

Alarmet väckte mig klockan 04:30. Jag behöver långa morgnar och för att det inte ska hinna bli eftermiddag innan jag kommer igång så har jag börjat vakna tidigt i alla fall några gånger varje vecka.

 

Samtalsämne/tankar vid frukosten?

Jag bytte väl ett och annat ord med katterna. Skrev ett blogginlägg om helgen som gått. Funderade inte så mycket helt enkelt. Såg till att elden tog sig i spisen.

 

Vad serverades?

Kaffe, Hönökaka med ost och mer kaffe.

 

Vad gjorde jag sedan?

Jag satt länge i sängen tillsammans med pojkarna. Drack ytterligare en kopp kaffe och surfade runt lite bland nyheterna. Läste, och kommenterade, på några bloggar.

Klockan 9:00 började jag plugga. Målet var att plugga, sammanlagt, minst 4 timmar under dagen. Just nu ligger jag på 5 timmar, minus 5 minuter, men jag ska hålla på en stund till.

Förutom att plugga:

 • lyssnade på Storytelserien Saknad.
 • matade snabeldraken
 • tog en promenad
 • gick till affären för lite shopping
 • lagade lunch och åt, redan klockan 10:00
 • lämnade sopor och till återvinningen
 • betalade några räkningar
 • ringde ett viktigt telefonsamtal
 • fick ett viktigt telefonsamtal
 • beställde en verkstadstid för service
 • tittade på Halv åtta hos mig
 • fått en avhyvling av bostadsrättsföreningens ordförande

Köpte jag något?

Ja, jag shoppade en hel del saker:

 • bröd
 • fikabröd
 • potatis
 • satsumas
 • 4 portionspåsar Mjau mjukmat

 

Struntade jag i något som jag hade tänkt göra?

Nej, jag hann med allt jag tänkt.

 

Middag?

Varför ändra ett vinnande koncept? Åt samma som igår. Potatis fiskpinnar och gurkmajonäs. Dock inget vin till idag.

 

En bra sak som hände under dagen?

Det skulle kanske kunnat vara att garaget äntligen är klart. Man ringde från SmartPark och sa att jag skulle ringa till föreningens ordförande och bestämma när jag kunde få mitt hänglås och nyckel. När jag ringde blev karln skogstokig på mig. Han fräste och och var högljudd. Sa till mig att jag skulle infinna mig på kontoret onsdag 18-19 eller fredag 8-9. Eftersom jag arbetar just de nätterna så går det inte. Men det fanns inga alternativ utan han sa bara i ännu skarpare ton:”Du SKA vara där!”

Jag har beklagat mig på vår Facebooksida och  dels fått veta att tiden på onsdag är 16-18, vilket den är varje onsdag. Jag kan komma en annan onsdag istället.

Visst, han är säkert en aggressiv surgubbe. Jag känner inte honom mer än att jag sett honom på möten. Men jag är helt chockad över bemötandet. Uppläxad som en barnunge som inte gjort läxan. Jag är faktiskt 64 år och kommer att gå till jobbet, inte infinna mig för att hämta lås och nyckel för att han säger att jag SKA. På en tid som dessutom tydligen är fel.

Vad tänker jag när jag läser mina svar?

Att det som kunde varit en perfekt dag raserades av ett dåligt bemötande. Jag känner mig ledsen och gråtfärdig. Tycker det är så orättvist. Jag ringde på en helt legitim tid. Är man ordföranden måste man inse att medlemmar kan ringa hem till en. Jag har själv varit ordförande och haft långa samtal med folk som vill diskutera saker. I timmar. På min fritid. Men det är en del av uppdraget. Jag har dessutom inte haft något arvode. Det har man i styrelsen i bostadsrättsföreningen och rejäla arvoden är det. Dessutom ville jag bara bestämma en tid för att hämta lås och nyckel. Inte prata mig igenom kvällen.

 

 

Den som känner för det får gärna också svara på frågorna. Det är bra att titta tillbaka och reflektera lite vad det blev av dagen.

Det här inlägget postades i En av alla dessa dagar, Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

6 svar på Det är mååååndag nu igen – Listad dag

 1. Znogge skriver:

  Så beter man sig inte! Den personen borde lära sig hur man uppför sig och ifrågasätta sin roll som styrelsens ordförande. Jag hade bokstavligt talat blivit skitförbannad och hade förmodligen sagt till honom. Men ibland blir man överrumplad och kommer sig inte för det. Annars var det verkligen en effektiv och bra dag.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Jag blev både arg och ledsen. Men fick veta idag, av förvaltaren, att ordföranden inte orkar med att folk ringer honom. Men då är det väl dags att avsäga sig uppdraget.
   Hoppas du har en bra kväll. Jag ska sova tidigt idag har jag bestämt.
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Den mannen måste verkligen haft en dålig dag, för jag hoppas att han inte är lika grinig hela tiden. I så fall får ni rösta ut honom, för så ska han inte bete sig.
  Jag kanske lånar din lista vid tillfälle.
  Ha en skön tisdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Han har nog dåliga dagar varje dag numera. Fick veta idag att man inte ska ringa honom eftersom han inte orkar prata med folk.
   Hoppas du har en bra kväll!
   Kram

 3. Micke skriver:

  Förbannat trist bemötande…helt klart fel person på den positionen.
  Rösta ut fanskapet…fast det kanske är det han vill…man undrar ju.
  Trist…men det är bara att bita ihop…har mött min beskärda del av idioter i mitt liv…bara att släppa dem…så gott det går.

  Ha en fin kväll nu.

  • Kraka skriver:

   Han borde avsäga sig sitt uppdrag när han inte längre orkar. Jag har aldrig gillat honom, han är en arrogant och fördomsfull person som sgt saker som nästan fått mig att ramla av stolen på årsmötena. Men nu har han tydligen problem med att orka med sitt uppdrag.

   Ha en fin kväll du också. Jag ska sova strax. Trots att kvällen är tidig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *