Måndag & Tisdag

Mycket vardag och lite fest. Precis som livet ska vara. Eller som Luke Rhinehart uttrycker det i sin bok Tärningsspelaren: ”Livet är öar av extas i en ocean av leda”.
Nu är det väl inte precis leda jag känner, men det är mycket av samma hela tiden. Lite tjatigt kanske.

Måndag

Kallt förstås när vi vaknade och det behövde både eldas och värmas med elementen. Vi kurade lite i sängen för att få upp värmen.

Jag fick också vara med och drack mitt morgonkaffe i sängen. Pluggade under förmiddagen och sedan fick pojkarna gå ut en stund medan jag bytte i deras lådor. I stugan använder vi komposterbart strö i lådorna.

Jag skulle till Tyresö för att shoppa och tog in pojkarna med löfte om att de skulle få komma ut igen när jag var tillbaka. Jag släppte in Lucas och Orvar först. Kingston krånglade och ville vara kvar ute.

Hade planerat att först köpa några saker på Coop, sedan sprit på Systembolaget och därefter fika med en riktigt god bakelse. Men när jag kom in på Coop kunde jag inte dra mig till minnes att jag verkligen släppt in Kingston. Funderade på om han möjligen var kvar ute.

Jag skyndade mig. Köpte med mig fikabröd hem istället och på Systembolaget letade jag snabbt fram det jag skulle ha, Hallands fläder. Ska göra fläderbärsmarmelad i helgen och i receptet ingår just Hallands fläder. Men det är ingen fara, det ska koka upp och då försvinner alkoholen. Får berätta mer när jag gjort marmeladen. Troligen på lördag.

Precis när jag klev ut från affären mindes jag exakt hur det var. Jag lyfte upp Kingston och sa till honom att jag skulle köpa något gott till honom. Han var med andra ord helt säkert med de andra inomhus. Men eftersom jag nu var ägare av två wienerbröd, tre munkar och en blåbärsmuffins åkte jag hem.

När jag kom tillbaka till stugan gick pojkarna ut igen och jag kunde dricka kaffe ute. Jag hade trott att det inte skulle bli fler gånger i år.

Måste erkänna att lite kallt var det trots allt och för mig blev det ingen långfika. Pojkarna var också nöjda när det blev dags att gå in. De känner att det är höst och säsongen börjar gå mot sitt slut.

Använde resten av dagen till att plugga och lyssna på ljudbok däremellan. Halv åtta hos mig hade jag tittat på redan på morgonen, man kan ju det på play.

 

Tisdag

Trädgården var vit av frost när jag gick upp. Skyndade mig att få gång en eld i spisen och ett element. Men det var egentligen en okej temperatur att börja med, hela 14 grader.

Pluggade och lyssnade klart på boken 1794. Fikade lite och bestämde mig för att promenera till Gullmarsplan. Gissade på en tid då jag skulle behöva gå. Men det fanns tid för ytterligare en stund filosofiläsande.


Lucas och Orvar övade sig österländsk mystik och sov i en ställning som Yin och Yang.

Jag bytte om, men tog på mig skor för längre promenad trots att det kanske varit på plats med ett par snyggare.

Det blev en bra promenad i lagom takt. Jag har besvär med den där fotleden jag bröt 2015. Den har börjat göra ruskigt ont ibland. Jag fick helt klart inte läka ordentligt innan jag började jobba. Men Försäkringskassan vägrade mig ju sjukpenning med motiveringen att jag brutit mig med flit för att slippa jobba. Man sa faktiskt ordagrant: ”Men det förstår du väl att du inte kan gå och bryta benet för att slippa jobba!”. Jag har hemskt ont i den där foten, men det finns ju värktabletter. Men jag skulle ju ut på ”galej” och då är tabletter en dålig idé.

En ros utefter vägen

Nypon strax bredvid

Hade tänkt gå genom Skogskyrkogården, men när jag kom upp till grinden ändrade jag mig. Det var jag glad för senare.

Jag har gått genom den där kyrkogården många gånger. Men nu gick jag en annan väg, köpte en glass och traskade vidare. Hittade bostadsområden med arkitektur jag aldrig sett och hittade också Dalens koloniområde. Visste inte ens att det fanns koloniträdgårdar där. Promenaden bjöd på överraskande mycket nytt att titta på.

När jag kom fram till Blåsut bestämde jag mig för att ta T-banan de två resterande hållplatserna. Hade absolut hunnit gå dem också, men jag kände mig osäker på vägen och fotleden värkte enormt.

Eftersom jag tog T-banan blev jag lite tidig. Började med att gå på shoppingtur inne på Hemköp. En Munkens svarta (ost) och två paket knäckebröd av lite lyxigare sort. De där runda med chiafrön/vallmofrån och havssalt. Köpte ett paket av vardera frösorterna. Man får tre paket av Coops eget knäckebröd för vad ett paket av dessa lyxknäcken kostar. Men jag ville unna mig.

Skulle träffa Harriet klockan 17 på ”pizzerian på hörnet”, som egentligen heter Il forno da Nova. Vi har varit där flera gånger, men det är egentligen ett av hennes stamställen. Jag har aldrig bara vägen förbi där. Byter visserligen T-bana/Tvärbanan där ibland, men det är bara sommartid.

Jag beställde ett glas rött medan jag väntade, tänkte plugga en stund. Men Harriet var också tidig och jag hann bara plocka fram boken så var hon där.

Jag som inte ätit något annat än frukost och en glass beställde en av deras goda pizzor. Den heter Antipasti och innehåller tomatsås, mozzarella, prosciutto crudo, italiensk salami, marinerade kronärtskockor, kalamata oliver, soltorkade tomater, ruccola och parmesan. Jättegod!

Vi hade en del att prata om, hade ju inte setts sedan början av juli då vi var på en begravning tillsammans och sedan tog ett glas vin i Sundbyberg.

Vi drack cappuccino och sedan ytterligare ett glas rött. Men då det sällskap som bokat kom kände vi oss obekväma och bestämde oss för att gå. Det var nog antingen ett jobbsällskap eller ett kompisgäng. Men de höll tal och tog plats på ett sätt som gjorde att lokalen kändes för trång. Vi kunde inte längre hålla en konversation utan att behöva höja rösten rejält. Det är ingen stor restaurang och det behövs inte så mycket ljud för att det ska ta över helt. Men det var nog ändå dags att gå, vi hade varit där i över två timmar.

Jag tog bussen till Norra Sköndal, en hållplats utefter Tyresövägen. Betydligt säkrare än att gå över bron.

När jag kom hem la jag in lite ved i spisen, tittade på tisdagens avsnitt av Halv åtta hos mig. Efterrätten var det som fångade mig. Huvudrätten skulle nog vunnit på något slags potatis.

Trots att jag var trött lyssnade/såg jag på veckans nya föreläsning. De läggs upp på vår studieportal Moodle. Men jag orkade inte läsa något utan satte på ljudbok och la mig. Somnade snabbt, i morse fick jag backa boken hela vägen.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Måndag & Tisdag

 1. Ingrid skriver:

  Så god den pizzan ser ut! Det är jättelänge sedan jag åt en pizza, men jag får väl passa på att göra det när jag kommer till Sicilien.
  Här på Odvalds har vi inte haft någon frost ännu och i natt var det som kallast +4 grader.
  Hoppas att du får en skön onsdag!
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Det där var verkligen en pizza i min smak. Även här var det länge sedan vi åt pizza så det får snart bli dags.

  Hur kan försäkringskassan fälla en sådan kommentar? Det borde väl vara en självklarhet att alla föredrar hälsa i stället för sjukdom. Suck säger jag bara…

  Kram och god kväll!

 3. wiolettan skriver:

  Intressant att läsa om dina dagar, hur livet flyter på för dig och dina fina katter. Jag älskar katter och har haft flera stycken. De ser ut att trivas så bra där i sängen.
  Trevligt att läsa om platser som jag känner igen, till och med Sundbyberg fick vara med.
  Fina bilder och en del av dom ser riktigt goda ut.
  Men hur försäkringskassan kan bara uttrycka sig så klumpigt, det är mig en gåta.
  Ha det fint och krama dina pojkar från mig.
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *