Hade planer, men inte så märkvärdiga

Hade planer för den här tisdagen. Planer som går väl ihop med dagens tema hos SaraMadeleine. Med andra ord hade jag en lista.

 • Långfrukost
 • Plugga 1 timme
 • Hämta in vatten
 • Plugga 1 timme
 • Gå till återvinningen
 • Plugga 1 timme
 • Dammsuga
 • Plugga 1 timme
 • Plocka ihop det som ska tvättas men inte ligger i smutspåsen
 • Plugga 1 timme
 • Snygga till i köket, ställa in saker i skåpen
 • Plugga 1 timme
 • Promenad till Hemköp för lite shopping

Vartefter något var klart strök jag över det, använde utkastet för blogginlägget som lista.

Lite då och då la jag in mer ved i spisen och gjorde mer kaffe. Lagade även till en måltid,  den var tänkt som lupper (lunch-supper), men eftersom jag gjorde ett impulsköp när jag shoppade, ett jättegott bröd och leverpastej, fick det bli som middag betydligt senare. För att vara helt sanningsenlig tog jag även några pauser, bland annat för att se Halv åtta hos mig och för att lyssna på musik och på ljudbok. Bokat flyg till London gjorde jag också, så där i förbifarten. Tyckte det skulle vara skönt att få det gjort. Sedan tillkom några saker som jag inte vill redogöra för här, några arbetsrelaterade ärenden.

Shoppingen blev lite mer omfattande än jag tänkt mig. Hade tänkt mig två färdigrätter, en påse frysta bullar att ha vid behov och något att tugga på. Men här ser du hur det blev. rena lyxshoppingen med färskt bröd och leverpastej. Naturligtvis åt jag ett par mackor till kaffet när jag kom hem.

Det som inte hanns med på tisdagen fick flyttas över och fortsättas med på onsdagen. Jag blev lite distraherad av det här.

Nu visste jag att det inte var någon fara. Visserligen på min gård men inte utanför där jag bor. Jag fick veta det direkt, min son ringde så jag skulle slippa läsa i tidningen och bli orolig.

Min son kom ut ur sin port, blev stoppad av polisen som direkt frågade vart han var på väg. Han skulle bara till sin bil och fixa en sak. När han kom tillbaka sa de att han inte fick vara i sin lägenhet. Man skulle utrymma. Men han fick komma in då han berättade att han hade en kastrull köttfärssås på spisen. Men bara för att stänga av och dra den från plattan. Sedan skulle han ut igen. Han blev informerad om att det skulle ta flera timmar.

F berättade direkt för mig att föremålet såg ut som en handgranat. Det var det ju också. Men nu skriver man på bostadsrättsföreningens Facebooksida att föremålet låg i ett paket. Men det är folk som inte var där som rapporterar. Men det är väl bra om föräldrar säger till sina barn att aldrig röra något på marken. Inte ens spännande paket. Min son var runt 6 år då jag, i jobbet, tog hand om en liten kille som sprängt en handgranat i handfatet i badrummet hemma. Storebrorsans handgranat. Så jag är väl mer av den typen som skrämmer barn med att visa hur det ser ut. Men paket kan innehålla bomber så dem rör man inte heller! Fast det var inte så vanligt när min son var 6 år, men numera förekommer det ju titt som tätt.

Polisen ändrade sig tydligen senare och bestämde sig för att folk skulle hållas inne i sina lägenheter och inte fick titta ut genom fönstren eller vara på sina balkonger. Jag tror helt enkelt att de fick inse att det var ogörligt att få ut folk med småbarn och förklara på allehanda språk. Bättre att folk hålls inomhus. Men F hade redan åkt därifrån när det nya beslutet togs och kom inte tillbaka förrän efter att jag rapporterat att man sprängt föremålet, som ju alltså var en handgranat.

Nu är jag ju i stugan med pojkarna. Men hade de varit ensamma hemma hade jag blivit orolig. Trots att föremålet låg utanför nr 9 och alltså en bra bit från min port. Enligt F låg det på gräset mellan 9 och 35 och det var de portarna som först skulle utrymmas och senare att folk där skulle hållas inne i sina lägenheter.

När allt var över och sonen tillbaka hemma i sin lägenhet pluggade jag en stund till innan det var sovdags. Det blev en tidig kväll. Släkte lampan vid 22:03.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Hade planer, men inte så märkvärdiga

 1. skogsnuvan skriver:

  Nu måste jag småle. Jag har precis som du en bok där jag skriver mina planer, mest för att det blir lite mindre struligt i huvudet om jag skriver upp och stryker över och man får en känsla av att man gör någonting och inte bara vimsar runt. För det mesta kan man inte följa planen men man kan ju försöka i alla fall. Idag skulle jag klippa ner gamla växter ur rabatterna men det snöar så det får bli att göra surkål och fara på vattengympa istället. Trodde att jag var ensam med att skriva listor. Hej och hå. Kram på dig

  • Kraka skriver:

   Skriva listor är nog väldigt vanligt. Jag känner minst 10 personer som gör det regelbundet.

   Ha en fin dag!
   Kram

 2. Pingback: Another busy day | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *