Another busy day

Trots att jag satt alarmet på klockan 10:00 vaknade jag vid 8-tiden på onsdagsmorgonen. Det var skönt för jag kunde då ta det lugnt med kaffe och lite frukost. Det var ännu flera timmar tills dagens tvättstugetid skulle börja.

Klockan 11-15 hade jag tvättstugan. På den tiden hann jag sanera tvättmaskiner och torktumlare, det är förfärligt att folk inte kan göra rent efter sig, tvätta 6 maskiner tvätt och få dem torra. Vi har äntligen fått nytt torkskåp och en ny torktumlare. Det var på tiden. Jag hann också städa ordentligt efter mig. Inte för att jag hade lust, hade redan gjort en städning. Men resonerar man så blir det typ ett slags arvssynd.

När jag var klar i tvättstugan åkte jag in till stan. På vägen till T-banan fick jag syn på en av gårdens mindre väl sedda invånare. Ibland undrar jag om de möjligen är fler än vi som bor i de 545 lägenheterna.


Hen gömde sig bakom en sten. Men rusade sedan därifrån när den såg att jag fotade. Vem vill hamna på bild? Kanske i en blogg.
Förresten var det på samma gräsmatta som den där handgranaten låg för ett tag sedan.

Började med att åka till blodcentralen vid Odenplan och lämnade blod. Efteråt frossade jag som vanligt i leverpastejmackor.


Lyckades hejda mig från en tredje kopp kaffe och ett muffins också. Sist jag var där åt jag så jag nästan mådde illa.

Tog T-banan till Gamla Stan och gick till Sf-bokhandeln och köpte den där väggkalendern som jag inte kan, eller vill, leva utan. Den med Klibans katter.

Efteråt promenerade jag till T-centralen. Shoppade några saker på vägen och tog sedan T-banan hem.

Hade ett långt, trevligt, telefonsamtal med Hans S. Han håller på med en artikel till skolans årsskrift och ville ventilera några tankar. Han ville att jag skulle skriva något om mina upplevelser från tiden då det gick en väckelsevåg på skolan. Så där en fyra, fem rader som han kunde citera. Så nu har jag skrivit tre A4-sidor så kan han citera fritt ur dem.

I övrigt har kvällen inneburit dagens avsnitt av Halv åtta hos mig, ett glas vin och kattsällskap. Fast det där sista var knappast riktigt sant. De var i köket och åt, men sedan gick de in och la sig i sovrummet. Det är väl märkligt att inte ens tre katter kan hålla en endaste människa sällskap. De kunde väl turas om i alla fall.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Another busy day

 1. znogge skriver:

  Ja, varför kan inte alla göra rent efter sig i tvättstugan? Jag minns att det var ett ständigt irritationsmoment. Många gånger fick man börja med att städa och sedan självklart göra rent efter sig. Surt men jag ville aldrig lämna i dåligt skick.

  Råttor är inga trevliga djur men de förekommer rikligt i Malmö tyvärr och de blir bara fler och fler…

  Kram och ha en bra dag!

 2. Ingrid skriver:

  Kan du inte sätt upp en jourschema för dem så att de vet vem som ska uppoffra sig och hålla dig sällskap. Claudio, Evas man, har för sig att hans katt Smulan är sur på honom när han varit borta. Annars ligger hon alltid hos honom i soffan, men då blänger hon bara på honom och går upp och lägger sig i en säng någonstans.
  Så de kanske helt enkelt visar sitt missnöje med att du varit borta från dem för länge.
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *