One busy day

I tisdags, igår alltså, hade jag en lång och fullspäckad dag. Dagen började redan 04:30 då min mobil spelade introt till Star Wars. Det är den musiken jag har som alarmsignal när jag ska vakna. Eller en bit av den i alla fall.

Jag drack kaffe och åt lite bröd. Packade ner laptopen och bestämde mig för att några böcker skulle inte med. Aldrig livet med mina smärtor i båda axlarna. Det brukar alltid funka att läsa med någon annan. Dessutom skulle nog  Emerich Coreth´s Metaphysics bli boken för dagen och den fanns i min dator.

Traskade iväg till bussen, sedan tåget och slutligen var jag framme i Uppsala. Köpte lite drycker inne på Hemköp i Svavagallerian, Cola zero peach och en drickyoghurt. När jag sedan kom till skolan hann jag precis göra kaffe och fylla min lilla termos med.

Det var metafysik och ontologi på programmet. En heldag. Vi hade helklassdiskussioner på förmiddagen och på eftermiddagen diskussion i grupp med efterföljande redovisning.
På lunchrasten hade jag tänkt gå ut men blev kvar i klassrummet, ensam, och tittade på Halv åtta hos mig. Tittade på mat istället för att äta den.

Efter skoldagen gick jag en sväng på stan. Ville prova de nya juldofterna hos Body shop. Ska nog köpa av alla tre vid tillfälle. Men den här gången nöjde jag mig med att lukta och känna.

Jag skulle bort på middag klockan 18 hos Å. Men jag var glupande hungrig eftersom jag hoppat lunchen helt. Hamnade på ett kaffehus i Gilletgallerian.


Pumpalatte och scones med sylt och clotted cream

Det regnade ute och kändes förfärligt långt hem till Å. Men jag var där mer eller mindre exakt 18:00. Tror klockan var 18:02 då jag ringde på dörren.

Å bjöd på sillbullar med korintsås. Det är min absoluta favoriträtt. Första gången jag åt det var jag 5 år. Jag föll direkt för denna, numera lite ovanliga, husmanskosträtt.


Sillbullar med korintsås

Till kaffet bjöds det hemgjord Budapestbakelse. Ljuvligt gott och också det en favorit.


Budapestbakelse

Å följde mig en bit på vägen till tåget så jag skulle hitta en närmare väg. Tåget stod inne och jag tänkte att det skulle bli en problemfri resa. Men det skulle jag inte tänkt. Vi blev stående länge, länge i Rotebro eftersom spåret var blockerat av ett stillastående tåg. Vi skulle växlas in på ett annat spår, men först skulle diverse fjärrtåg köra förbi.

Hur som helst så kom jag till Helenelund, bytte till buss och åkte hem. Väl hemma utfodrade jag mina hyresvärdar som påstod att de var svårt svältande. Trots att ingen av matskålarna var tom.

När kattpojkarna ätit gick vi och la oss. Jag somnade nog innan huvudet nått kudden.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på One busy day

 1. Znogge skriver:

  Med tanke på den intensiva dagen så förstår jag mer än väl att du somnade innan huvudet hade nått kudden. Sillbullar har jag aldrig ätit men det låter inte så lockande. Dumt för förutfattade meningar ska man inte ha så klart…

  Kram och god torsdagsmorgon!

 2. skogsnuvan skriver:

  Den där maträtten har jag aldrig smakat faktiskt. Tror jag det att du somnade fort efter den där jobbiga dagen. Sov gott

 3. Ingrid skriver:

  Det är nog inte så konstigt att du somnade omgående efter en så intensiv dag, men det låter som om du haft trevligt.
  Hoppas att torsdagen blir lite lugnare!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *