Ring ring, bara du gav en signal – Bloggutmaning i oktober 10

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i oktober med en fråga att besvara varje dag.

I mitt hem finns det fortfarande en hemtelefon, sant eller falskt…

Den 30:e april, Valborgsmässoafton, 2004 stängdes min hemtelefon av. På min begäran. Jag var trött på att betala för en telefon som jag mer eller mindre aldrig använde. På dagarna var jag tvungen att dra ur jacket för att slippa bli väckt av telefonförsäljare och på kvällarna var jag aldrig hemma. Antingen jobbade jag eller så var jag på något möte. För på den tiden satt jag i fler styrelser än jag kan räkna till. Nästan. Det var ständigt något styrelsemöte eller, mer sällan, något föreningsmöte.

Idag är det ju vanligt att man bara har mobil. Men i början av seklet, ja jag menar alltså det nuvarande 2000-talet, möttes man med misstro från myndigheter och vissa arbetsgivare. Det ansågs suspekt att inte ha en hemtelefon och något som bara förekom i lite ljusskygga kretsar. Försäkringskassan till exempel ansåg att man var lite halvkriminell om man saknade hemtelefon och jag fick ständigt försvara mitt beslut att inte ha en fast telefon.

Att jag inte sagt upp den tidigare berodde på att vi då ännu inte fått vårt fibernät och jag hade ett ADSL-abonnemang. I lite mer initierade kretsar gick det under namnet Alltid Den Sista Lösningen. Det förutsatte att man hade en fast telefon.


^Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i oktober 2019, Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ring ring, bara du gav en signal – Bloggutmaning i oktober 10

 1. skogsnuvan skriver:

  Jag har kvar min telefon men mest av misstag. Till en början var det för att jag har en del äldre släktingar och bekanta som bara klarar att ringa korta nummer och nu har vi fiber och då får man ju ha telefonen gratis.

 2. Micke skriver:

  Vi hade ett abonnemang här i många år enbart för att det andra då blev billigare…men någon hemtelefon har vi inte haft sen 2010 nån gång.
  Precis som dig användes den bara av telefonförsäljare och då svarade vi ändå inte så det fick vara till sist.

  Hemtelefon är på väg ut…så är det ju.

  Ha det fint nu.

 3. Ingrid skriver:

  Jag har kvar min fasta telefon. Vi har bredbandstelefoni, så använder jag den inte kostar den mig ingenting och en del tycker om att ringa till en ”vanlig” telefon. Många äldre tror att det är väldigt dyrt att ringa till en mobil och undviker det.
  Ha det så gott!
  Kram, Ingrid

 4. Znogge skriver:

  Vi har inte heller fast telefoni men vi har bredbandstelefoni. Det fick vi gratis på köpet men använder det aldrig. Det här är nog delvis en generationsfråga.

  Kram och god fredagskväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *