Tid för ljus i nutid – Bloggutmaning i oktober 21

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i oktober med en fråga att besvara varje dag.

Sommartid eller normaltid, vad vill du helst ha?

Jag till hör dem som tycker att det är alldeles perfekt med byte av tid. Det gör att dygnets ljusa timmar kan utnyttjas även för den som arbetar på scheman och inte kan springa ut hur som helst när det passar. Vilket jag faktiskt tror gäller de flesta människor.

För mig är det obegripligt att man kan göra sådant väsen av en timmes förskjutning hit eller dit två gånger om året när man tycker att 7 eller 8 timmars förskjutning är alldeles okej när man reser över tidszoner till populära länder i Asien. Det sitter mellan öronen på de här personerna. De retar sig så mycket på att de inte får bestämma, och styra över andras liv, så de får sömnproblem och i vissa fall drabbas av hjärtinfarkter. Skaffa er ett riktigt liv skulle jag vilja säga till dem.

Men nu ska ju gnällspikarna få som de vill har jag hört. Vi ska sluta byta tid. Får jag önska så vill jag ha sommartid så jag i alla fall kan få se lite mer ljus mellan arbetspassen. Fast med sommartid på vintern missar jag förstås chansen att det hinner bli ljust på väg hem från jobbet. Då kommer jag aldrig att se ljuset. Fast det är väl smällar man får ta. Bara gnällspikarna får som de vill så får vi andra offra oss. För det är ju så de resonerar.

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i oktober 2019, Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Tid för ljus i nutid – Bloggutmaning i oktober 21

  1. Ingrid skriver:

    Jag skulle också önska att det sommartiden fick bli normaltid, för den trivs jag med och skulle gärna se den året runt.
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *