Fem ord på V – Skrivpuff 28 oktober

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Tittelina.

 

Kvinnan älskade honom, hade gjort det sedan första gången de mötts. Det var något speciellt med honom som fick henne att känna att han var den hon sökt efter utan att veta om det.
Sakta, sakta lärde de känna varann och en mycket speciell vänskap växte fram. De skrev långa brev till varann och bytte tankar, hittade det gemensamma att dela.
När han tog henne i sin famn och de kramade varann andades han in doften från henne, doften av vanilj. Åh, vad du luktar gott, sa han.
Men plötsligt dök något annat upp i hans liv, någon annan. Någon som var mer spännande. Någon som bjöd på konflikter och bråk. Han kunde inte sluta prata om henne, den andra, och allt som de var oense om.
Kvinnan, som fortfarande älskade honom, kände sig ledsen. Men han hade gjort sitt val, han ville ha konflikter. Han ville ha spännande gräl och meningsskiljaktigheter. Medan hon ville ha lugn och ro. Trygghet och vänskap. Hon hade fått nog av osämja, bråk och gräl.
Men han tyckte att en vanlig vardag inte gav spänning nog. Han ville att livet skulle vara som att se en TV-serie, där hela intrigen är uppbyggd runt en konflikt. Han ville inte vara en deltagare, han ville vara en iakttagare. Han ville att det skulle kännas som att gå på zoo.
Kvinnan, som inte alls kunde förstå hur man kan ställa sig utanför i en relation, inte delta, bara titta, förstod att det är mer spännande att titta på de vilda djuren istället för att kliva över stängslet till kattungarna. Hon gjorde sitt val och även om de hörs ibland har de inte setts på mycket, mycket länge.

vanilj, val, vanlig, vardag, vänskap

Det här inlägget postades i Livet, Skrivpuff 2019. Bokmärk permalänken.

14 svar på Fem ord på V – Skrivpuff 28 oktober

 1. Kalle Byx skriver:

  Bra början på en längre berättelse tänker jag.

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Vet inte om jag har så mycket mer att berätta, i alla fall inte än. Tror jag är färdig, om inte med berättelsen, så i alla fall med mannen.

 2. Ingrid skriver:

  Så bra du fick in orden och av ditt svar till Kalle förstår jag att historien ev är självupplevd, eller har jag fel?
  Ha en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

 3. Ethel skriver:

  Sorgligt när någon man älskar hela tiden vill vidare, letar nya sensationer och inte kan leva i nuet.

  • Kraka skriver:

   Visst är det sorgligt. Speciellt för mannen som inte vågar leva på riktigt.
   Tack för din kommentar!

 4. Ethel skriver:

  Verkar som om min kommentar försvann. Försöker igen.

  Sorgligt när någon man älskar hela tiden vill vidare, letar nya sensationer och inte kan leva i nuet.

  • Kraka skriver:

   Nej, det försvann inte. Behövde bara godkännas först. Det är lite synd att just Loopias wordpressmall inte ger tecken om att kommentaren är mottagen men att bloggen modereras.

 5. Znogge skriver:

  Nej, det är nog inte lönt att lägga mer tid och energi på honom. Verkade vara en lite rastlös själ som behövde söka spänningen…

  Kram och ha en bra tisdag!

  • Kraka skriver:

   Han är nog snarare alltför världsfrånvänd, inte förankrad i hur en normal verklighet ser ut. Lever i sin TV-serievärld och tror att det är så ett riktigt liv ska se ut. Deltar inte i livet här ute nästan alls.

   Önskar även dig en bra tisdag!
   Kram

 6. Ljusletaren skriver:

  Det måste ha tagit ont att ha blivit bortvald men kärleken ska inte vara som på ett zoo. Bra berättat/ kram

 7. Mia skriver:

  Ingrid skrev vad jag trodde, för dina ord grep tag i mig och vred om i hjärtat. Ibland är det bäst att låta vissa människor få lämna ens liv, åtminstone på vissa sätt. Att leva i verkligheten är svårt men nödvändigt….

  • Kraka skriver:

   Det är inte mig det är synd om i den här historien. Det är mannen som är inlåst i sin drömvärld. För hon vill inte ha honom, har aldrig velat det. Men gärna hjälp med ditten och datten. Ingen har sett slutet än, men jag har gått vidare för länge sedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *