Augusti – Skrivpuff 29 oktober

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Tittelina.

 

Han föddes en augustikväll, en sen augustikväll. Han var normalstor, men eftersom han redan från början skaffat sig vanan att dra upp benen under sig såg han liten ut.
Han hade de minsta fötter man kan tänka sig, som dockfötter, och de hade färgen av blåbär och mjö
lk. En färg som i och för sig ändrades rätt fort.

Som baby var han alltid glad. Det  fanns inte en vuxen han inte charmade på direkten med sitt leende och sitt skratt. På gatan kunde människor komma fram och fråga om de fick ta ett foto av den söta pojken.

Han växte och började skolan, var duktig men annars som barn är mest. Han var hjälpsam och tanterna i kyrkan älskade honom. Han var aldrig ovillig att hjälpa till med både att bära och att fixa disken.

Nu är han en vuxen man. Kanske inte alltid lika glad, men hjälpsam och ordentlig. Stark är han också och hjälper gärna till om något ska lyftas eller flyttas. Han finns alltid till hands om jag behöver hjälp med något och han delar flera av mina intressen. Böcker, film och vetenskap. Vi har ofta livliga diskussioner och då kan det gå vilt till. Nej, inte så att  vi slåss. Men vi är båda rätt yviga och högljudda och det händer att folk flyttar på sig när vi kommer igång om rymden, svarta hål och tidsresor. Men han är inte farlig, bara stor och stark. Han säger alltid att den som är stark också måste vara väldigt snäll. Det är han.

Du har säkert redan listat ut vem han är. Han som är till stor glädje för mig. Han är min son.

Det här inlägget postades i Livet, Skrivpuff 2019. Bokmärk permalänken.

8 svar på Augusti – Skrivpuff 29 oktober

 1. Ethel skriver:

  Vilken fin kärleksförklaring ♥!

 2. Kraka skriver:

  Tack!

 3. Znogge skriver:

  Det kan man kalla kärlek <3 En härligt text att läsa!

  Kram

 4. Ljusletaren skriver:

  Så fint skrivet om din son *tumme upp* /kram

 5. Ingrid skriver:

  Jättefint text om din son. Att du älskar honom märks minsann!
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

 6. Monica skriver:

  Såå fint!
  Kram, Monica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *