I mitt nästa liv tänker jag söka jobb som barometer

Egentligen kände jag det direkt jag vaknade på måndagsmorgonen, men jag tänkte inte på det just då. Det var först när jag satt i bilen med F som jag kände efter och när jag kollade så var det nästan 1013 mbar. Visst, det gjorde ont i den skadade axeln, men den generella smärtan i hela kroppen var nästan borta.

Vi skulle till IKEA för att äta lunch och sedan skulle F köpa några nya möbler. Bland annat en soffa. Är så glad att han köper nytt, han brukar köpa på Blocket och kanske, kanske har han äntligen tagit intryck av mina vägglusvarningar. Hur många har inte fått vägglöss just genom att köpa begagnade möbler. Sedan blir man inte av med dem. Det finns egentligen inga bra, moderna, sätt att ta död på vägglöss. Cyanväterökning är det enda som är riktigt effektivt. Oavsett vad man påstår. Men det gör man inte längre, då skulle man behöva utrymma hela fastigheten. Det var förresten det Dan Andersson dog av eftersom man inte följt säkerhetsföreskrifterna på hotellet när man lussanerat. Så tragiskt! Han var i Stockholm för att skriva på om ett nytt jobb och kvinnan han levde med, minns innte omm det var hans fru elelr fästmö, väntade deras barn.
Jag har rena skräcken för begagnade möbler, men F fnyser åt mig. Fast jag kan hålla med om att det beror på vem man köper av. Köpa av folk man känner är väl okej kan även jag tycka. Jag går inte ens hem till folk jag vet har problem med vägglöss. När jag varit på resa vidtar jag en rad försiktighetsåtgärder med väskan.

Vi började med att äta, jag valde fisk och F köttbullar. Det var ett tag sedan vi haft tid att prata så vi blev sittande en stund.

F ville ha en soffa, ett skrivbord, en skrivbordsstol, hyllor och en takplafond. Nu blev det inte riktigt så, han valde att spara några av inköpen till nästa månad. Istället blev det jag som köpte en skrivbordsstol.

Jag hade precis dragit fram paketet med soffan och väntade på att F skulle komma med ytterligare en vagn. Det var den enda soffan som fanns kvar, trots att det stod att det skulle finnas tre. Ska köpa en sådan till stugan sedan. En liten bäddsoffa.

När vi väl kommit genom kassan med våra saker var jag helt matt och F fick gå och köpa en kopp kaffe åt mig. Kanske var det på grund av kaffet jag inte hade full koll på mina saker. På något sätt försvann dynan Bertil som jag skulle ha till min skrivbordsstol.

Det var ett riktigt pyssel att få in allt i F:s bil. Men det gick. Men han kunde inte köra. Det kunde knappt jag heller, men eftersom det inte var så långt hem så klämde, ja verkligen klämde, jag mig in. Jag sitter normalt ganska nära ratten och jag är betydligt mindre i omfång än min son. Hem kom vi i alla fall.

När F burit in sina saker passade jag på att skicka med honom min stol för montering. Jag kände att jag inte orkade ta tag i det. Har alldeles för mycket annat.
Om någon undrar varför jag valt en så pover stol så är det för att jag vill ha en helt textilfri stol och en lös dyna att lägga på den när jag ska sitta där. Kommer att lägga en kattfilt på stolen åt pojkarna. Men jag är så trött på att de klöst sönder stolen jag har. den var begagnad och lite trasig från början, fick den av en kompis till F som bott ett tag hos honom. Han tog den, av förklarliga skäl, inte med sig när han flyttade. Den var nog redo för tippen redan då.

På kvällen kände jag mig ännu bättre i kroppen och kunde konstatera att  lufttrycket gått upp ytterligare. Jag lyssnade klart på ljudboken jag hade på gång och lovade mig själv att inte börja på någon ny just då. Tittade på Halv åtta hos mig.

På tisdagen var det kallt ute, och inne. Jag tog in min fläkt som stod på balkongen. visserligen får vi inte värma med el men jag måste väl få ha en anständig temperatur i min lägenhet.

Jag tittade på Halv åttta hos mig och satte sedan igång att plugga. Var riktigt flitig under dagen, 4 timmar och tre kvart effektiv tid fick jag ihop. Då ska man veta att jag dessutom var  ute och drällde.
Det var fint väder och jag funderade på att promenera. Men så blev det inte, i alla fall ingen längre promenad. Men jag åkte till IKEA och köpte en ny Bertil. Hade tänkt äta lunch, men på det där lovet då ungarna ska ägna sig åt att läsa drar de omkring på IKEA. Hela restaurangen var full av ungar, och deras föräldrar. De klättrade sedan högt och lågt på möbler och på högarna med mattor. Jag gick rakt genom affären, den i Barkarby hittar jag lika bra i som i min egen garderob, och plockade upp en stycken dynan Bertil och gick och betalade.

Märkligt nog var det lugnt och stilla vid serveringen vid utgången. Bara en enda person i kön före mig. Köpte mig en kaffe och två kokta med bröd. Lunch för 15 kronor.

Svängde förbi Decathlon för att köpa nya långkalsonger. De är billiga där, 59 kronor paret.

När jag var nästan hemma ringde F och frågade om han kunde låna min bil. K ville ha skjuts för att åka och handla. Det gick väl bra. Bara jag slapp bli inblandad i skjutsandet. För jag hade för avsikt att plugga en stund till.

Två korvar är inte mycket till mat en hel dag så F hade köpt en färdigrätt åt mig. Hade bett honom om det och en påse ostbågar.


När jag var klar med pluggandet åt jag, drack ett glas rött och började lyssna på Villa Havsbris av Caroline Säfstrand. En bok jag läst om hos Znogge. Jag behöver lyssna på lite annat än bara mord och elände.

När jag skriver det här på onsdagsmorgonen har jag 1023,1 mbar lufttryck och mår hur bra som helst i kroppen. Jag ska definitivt bli barometer i mitt nästa liv.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

6 svar på I mitt nästa liv tänker jag söka jobb som barometer

 1. Ljusletaren skriver:

  Skrattar gott för väderkänslig är jag allt. Behöver inte dra upp det nu *ler*
  Tack för din dagboksberättelser med bilder.
  Må gott och ha det så bra/ kram

  • Kraka skriver:

   Vi är nog många som är väderkänsliga. Min mamma hade en knöl, en hallox valgus, som hon kallade sin kylknöl. Med den spådde hon väder med större precision än SMHI.

   Ha det gott du också!
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Jag är inte heller mycket för att köpa begagnat och absolut inte om det handlar om stoppade möbler. Skulle det vara någon som jag känner som säljer hade jag kunnat tänka mig det men annars inte. Det är inte värt det helt enkelt.

  Så mycket du hann med under gårdagen. För mig som mest slappar denna vecka kändes ditt program hur intensivt som helst.

  Kram och ha en bra dag!

 3. Ingrid skriver:

  F hade verkligen en dryg inköpslista! När jag ser allt för min inre syn tycker jag att det behövs åtminstone en skåpbil för transporten hem. Det var ju tur att han inte tog allt på en gång.
  Det är nog klokt att välja en stol med lös dyna när man har tre katter som behöver klösa.
  Jag tror inte att jag är speciellt väderkänslig, men Åke gick ofta och knackade på barometer och muttrade:”det kunde jag tro”. Då visste jag att han hade ont av sin reumatism.
  Ha en skön onsdag!
  Kram, Ingrid

 4. Kalle Byx skriver:

  Jag ler stort men tror ändå på återanvändning, särskilt i dessa tider.

 5. Kalle Byx skriver:

  Jag ler men tror på återanvändning ändå, särskilt i dessa tider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *